2023’ün ilk yarısında Türkiye’de 250 kadın katledildi!

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 7:33 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 7:33 am

Türkiye’de bu yılın ilk 6 ayında en az 136 kadın vahşice katledildi, 114 kadın ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Yargılanan kadın katillerine verilen indirimler ise bu yıla da damgasını vurdu.

Kadınlar canice öldürülüyor. Kadınları katledenlerin büyük kısmı yakın çevrelerinden erkekler oluyor.

Birgün’de yer alan habere göre 2023’ün sadece ilk 6 ayında Türkiye’de 250 kadın katledildi. En az 136 kadın öldürülürken, 114 kadının ise ‘yüksekten düşerek’ ya da şüpheli olarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Son altı ayda yüksekten düşme, yakılma, boğulma gibi canice ölümlerin gün geçtikçe artığı gözlemlenirken, şüpheli ölümlerin aydınlatılmasına yönelik yeterli çalışmaların yürütülmediği belirlendi. Diğer aylara oranla haziran ayında ev içi şiddet ve cinayetlerin artığı görülürken mayıs ayı ise en fazla katliamın yaşandığı ay olarak karşımıza çıktı. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde daha çok yaşandığı da ortaya çıktı.

Katillerin en çok ateşli silah ve kesici aletle öldürdüğü belirlenirken, evli olduğu erkekler tarafından katledilen kadınların sayısının da gün geçtikçe artığı gözlemlendi.

Kadın doktorun katledildiği ASM’de ‘Kadınlara el kalkamaz’ afişi asılı