2023 yılı İnsan Hakları Lalesi Ödülü, insan hakları savunucusu Hülya Gülbahar’a verildi

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 5:06 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 5:06 pm

İnsan hakları savunucusu avukat Hülya Gülbahar, 2023 yılı İnsan Hakları Lalesi Ödülü’nün sahibi oldu.

‘2023 yılı İnsan Hakları Lalesi Ödülü’, insan hakları savunucusu avukat Hülya Gülbahar’a verildi. Gülbahar, dünya genelinde insan haklarını koruma, ilerletme ve farkındalık yaratma çalışmalarını desteklemek amacıyla verilen ödülü Türkiye’den alan ilk isim oldu.

Eşitlik İçin Kadın Platformu’ndan (EŞİK) konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Eşitlik mücadelesinin en zor yıllarından 2023’ü geride bırakırken yeni yıl armağanımız; Hülya Gülbahar’a verilen İnsan Hakları Lalesi Ödülü dünyada ve ülkemizde bir yandan cinsiyet eşitliği karşıtlığı beslenirken, diğer yandan eşitlik ve özgürlük için ortak mücadeleler güçleniyor. Türkiye’de ortak mücadelenin örgütlendiği pek çok kadın grubunun ve son olarak Eşitlik İçin Kadın Platformu – EŞİK’in kurucuları ve emektarları arasında yer alan Avukat Hülya Gülbahar, 2023 İnsan Hakları Lâlesi ile ödüllendirildi.

Hayatın her alanında eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelesinin önüne her türlü zorluk ve zorbalığın çıkarıldığı 2023 yılının sonunda gelen bu ödül; hayatları, hakları ve hayallerinden asla vazgeçmeyen kadınlar olarak bizler için yeni yıl armağanı oldu. Duyduğumuz gurur ve sevinci; kurucu bileşenlerimizden Eşitlik İzleme Kadın Grubu, EŞİTİZ’in konuyla ilgili açıklaması ile birlikte paylaşıyoruz.”

Nobel Barış Ödülü’nün sahibi cezaevindeki İranlı insan hakları savunucusu Nergis Muhammedi oldu

Kaynak: TELE1