2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalistleri belli oldu

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 6:37 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 6:37 pm

Eurovision Şarkı Yarışması’nın 66’ıncı şampiyonu Ukrayna’da olsa ülkede devam çatışmalar nedeniyle yarışmaya bu sene İngiltere ev sahipliği yapacak. 67’ncisi düzenlenen Eurovision’un finalistleri belli oldu.

Liverpool’da düzenlenen şarkı yarışmasında finalde yarışacak ilk 10 finalist belli oldu. Bu yıl 67’inci kez düzenlenen yarışmanın ilk yarı finali dün akşam gerçekleşti. 37 ülkenin şampiyonluk için mücadele ettiği yarışmada finalistler belli oldu.

Rapçi Ezhel’den ‘Eurovision’ paylaşımı! “Birincilik vadediyorum”

Norveç, İsveç, Finlandiya, Sırbistan, Moldova, Portekiz, İsrail, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve İsviçre finali gören ülkeler oldu.

YİNE FAVORİLER ARASINDA

İsveç adına 2012’de yarışan şarkıcı Loreen, bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini bir kez daha temsil etti. Loreen, 2012’de birinci olmuştu.

TÜRKİYE SON KEZ 2012’DE KATILDI

Türkiye’nin bu sene katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması ülkemizde “Eurovision Song Contest” isimli Youtube kanalı üzerinden izlenebilecek.

TRT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama ile Türkiye, 2013’ten beri yarışmaya katılmıyor. Eurovision, TRT’nin Avrupa Yayın Birliği’nin bir üyesi olmaya devam ettiğini, istediği zaman yarışmaya yeniden katılma hakkı olduğunu belirtmişti.