200W hızlı şarj teknolojisine geçecek

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 6:19 pm

Son gelen bilgiler Vivo’nun yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonuyla ilgili bazı ilginç bilgileri ortaya çıkardı. Görünüşe göre şirket 200W hızlı şarj teknolojisine geçmeyi planlıyor.

Daha önce gelen bilgilerde Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun başlangıçta bir sonraki amiral gemisi telefonunda 100W hızlı şarj sunacağına inanılıyordu ancak yeni rapor, şarj oranının iki kat daha yüksek olacağını iddia ediyor. Yaklaşmakta olan premium ahizenin maksimum 200W şarj çıkışına sahip 20V / 10A şarjı destekleyeceği söyleniyor. Özellikle, bu hattın tamamı 120W, 80W ve hatta 66W şarj oranlarıyla da geriye dönük olarak uyumlu.

200W hızlı şarj

 

Yeni amiral gemisi Vivo akıllı telefonun pil kapasitesinin 4.000 mAh’den daha büyük olacağı da belirtiliyor. Ne yazık ki, cihaz batarya-şarjı ile ilgili paylaşılan bilgiler bundan ibaret. Bu birinci sınıf akıllı telefonun adı da şu anda belirsiz. Yani yeni telefonun hangi seride yer alacağı bilinmiyor. Bu nedenle, bu konuyla ilgili ek bilgilerin şirket tarafından açıklanmasını beklememiz gerekecek.

Ancak şunu söylemekte fayda var; eğer firma özellikle Avrupa pazarında iyi bir satış rakamı yakalamak istiyorsa bu hızlı şarj özelliğini bir an önce yeni çıkacak telefonlarda kullanması gerekecek. Öyle ki Avrupa pazarında boy gösteren teknoloji firmaları hazırlıklarını çoktan yapmış durumda. Apple-Samsung gibi firmaların yanında Honor, Xiaomi, Huawei gibi firmaların da şarj konusunda önemli çalışmaları bulunuyor. Bakalım süreç bize neler gösterecek.

Xiaomi 12 Ultra tasarım detayları belli oldu