200 bine yakın abonenin doğalgaz ve elektriği kesilmiş!

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 3:58 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 3:58 pm

Türkiye’de 2023’ün ilk altı ayında 122 bin 987 abonenin doğalgazı, 69 bin 278 abonenin de elektriği fatura borcu nedeniyle kesildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a 2022 ve 2023 yılı dönem sonu itibarıyla faturasını ödemediği için aboneliği kesilen elektrik ve doğalgaz abonelerini sordu.

Alparslan Bayraktar soruya yanıt olarak, 2023 yılının ilk altı ayında 122 bin 987 abonenin doğalgazı, 69 bin 278 abonenin de elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Bayraktar, “Doğalgaz abonelerinin yarısından fazlasının doğalgazı aynı gün içinde, yaklaşık dörtte üçünün doğalgazı ise yine bir hafta içinde yeniden bağlanmaktadır. Borç ödenmemesi nedeniyle yaşanan kesintilerin genel itibarıyla fatura ödemesinin unutulması, bankadan kaynaklı problemler gibi sebeplerle gerçekleştiği değerlendirilmekle birlikte, elektrik gurubunda bu abonelerin büyük çoğunluğunu köy/yayla evi, yazlık gibi dönemsel kullanılan meskenler ile sezonluk ticarethaneler oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ KULLANIMI DÜŞTÜ

Bayraktar’ın yanıtında ayrıca 2023 yılının ilk dokuz ayında geçen yıla göre doğalgaz kullanımının yüzde 7.30 oranında düştüğü bilgisine yer verildi.

Bayraktar, “Söz konusu düşüş büyük oranda sanayi ve konutlarda kullanılan gazın azalmasından kaynaklanmaktadır. Konutlarda kullanılan gazın azalmasının sebebinin ise mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklık değerlerinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir” dedi.

Fatura borcundan elektriği kesilen çiftlikte yüzlerce tavuk öldü

Kaynak: TELE1