20 yaşındaki Buse, 10 yıldır kuryelik yapıyor! ‘Gurur duyanı da ‘Allah belanı versin’ diyeni de gördüm’

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:02 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:14 pm

Ekonomik sıkıntıları sebebYazıyı görüntüleiyle 10 yıldır motokuryelik yapan 20 yaşındaki Buse Şimal Şahin, Ankara’nın ilk kadın motokuryelerinden biri. Şahin, “Gurur duyuyoruz’ diyenleri de gördüm, ‘Allah belanı versin’ diyenleri de” diyor.

20 yaşındaki Buse Şimal Şahin, Ankara’nın ilk kadın motokuryelerinden. Çalışırken 4 kez kaza geçirdiğini söyleyen Şahin, kadın motokurye olarak aldığı tepkileri, “Yolda ışıklarda durup ‘Seninle gurur duyuyoruz’ diyenleri de gördüm ‘Senin burada ne işin var kız başına, Allah belanı versin’ deyip hakaret edeni de gördüm” ifadeleriyle anlatıyor.

Buse Şimal Şahin, 20 yaşında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencisi bir motokurye. Şahin, ağabeyini cinayette kaybetmesinin ardından ailesinin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle motokurye olarak çalışmaya başladı.

10 YAŞINDAN BERİ KURYE OLARAK ÇALIŞIYOR!

10 aydır motokurye olarak çalışan Şahin, Ankara’nın ilk kadın motokuryelerinden biri oldu. Şahin, çalıştığı firmada kadın motokurye sayısının bugünlerde 55’e ulaştığını söyledi. ANKA’ya konuşan Şahin, şube, yol ve teslimat adreslerinde pek çok olayla karşılaştığını belirtiyor. Kendisine yönelik hem olumlu hem olumsuz tepkilerin bulunduğunu anlatan Şahin, son 10 ayda 4 kez kaza geçirmesine rağmen işini sürdürüyor.

Motokurye olarak çalışmak isteyen 3 kadın arkadaşına da mesleği öğrettiğini söyleyen Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne giderken bu mesleği yapmak isteyen kadınlara, “Para kazanmanın ve hayatını kazanmanın pek çok yolu var. Eğer motorla tercih ediyorlarsa sadece kendilerine inansınlar ve güvensinler. Eğer ailelerinde benim annem gibi istemeyen varsa da bırakın kendi kanatlarımızda uçmamıza vesile olsunlar” diye seslendi.

“HİÇ UNUTAMADIĞIM BİR CÜMLE: ‘SEN ÜLKENİN AYDINLIK YÜZÜSÜN”

Yolda, şube ve teslimat noktalarında pek çok olayla karşılaştığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir sıkıntı yaşadığımızda trafikte kaza, düşme olabilir hep sahadaki ekip arkadaşlarımın desteğini gördüm. Taksici abilerimiz özellikle. Bize yol öğretme konusunda onların hakkını asla inkar edemem, beni binanın önüne götüren taksici abi de vardı. Yolda ışıklarda durup ‘Seninle gurur duyuyoruz’ diyenleri de gördüm ‘Senin burada ne işin var kız başına, Allah belanı versin’ deyip hakaret edeni de gördüm. Bir teyzenin kısır gününe dahil olmuşum teslimat yaparken ve etrafımda bir maşallah zinciri oluşmuştu. Hiç unutmadığım bir cümle de, ‘Sen ülkenin aydınlık yüzüsün’ O insana muhteşem bir şevk veriyor, yağmurda karda buzlanma ve sıcakta, her türlü hava koşullarında sahada olduğumuz için en iyi hisseden biziz ve 10 aylık süreç içerisinde bütün mevsimleri yaşayarak işimi sürdürdüm.”

Ankara’da otomobilin çarptığı motokurye hayatını kaybetti