2 kırmızı kart 5 gol! Galatasaray 90. dakikada Icardi ile güldü

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 10:40 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 10:46 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Rams Park’ta Çekya ekibi Sparta Prag’ı konuk etti. Karşılıklı kırmızı kartların ve gollerin olduğu maçta 90. dakikada Icardi takımını ipten aldı. Galatasaray  Sparta Prag’ı 3-2 yendi.

Maçın ilk 15 dakikasında Sparta Prag baskılı bir oyun sergilerken Cimbom da geriden oyun kurarak topu ileri taşımaya çalıştı. Oldukça dengeli geçen maçın ilk çeyreğinin sonlarına doğru Barış Alper Yılmaz sağ kanattan yakaladığı şansı değerlendiremedi.

18. dakikada orta sahada Icardi ile duvar pası yapan Kerem Demirbay sol kanattan ceza sahasına girdi ve 6 pasın solundan kaleye düzgün bir şu çekerek kalecinin de tuttuğu köşeden topu ağlara gönderdi.

KEREM’DEN MÜTHİŞ GOL

Golden sonra Sparta Prag’ın baskısını kıran Galatasaray oyun içinde üstünlüğü kurdu. Orta alanda kurulan oyunları kanatlara yayarak hücuma geçen Cimbom peş peşe ataklar buldu. 35. dakikaya kadar Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz ile kanat hücumlarıyla 2. golü aradı.

35. Dakikada Sparta Prag sol taraftan kullandığı taç atışı ile tehlikeli bir atak geliştirdi. Ceza sahasının solundan giren Praglı oyuncu, ceza sahası içindeki arkadaşını gördü. Muslera penaltı noktasının civarından gelen şutu kurtararak gole engel oldu.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İlk yarının son dakikalarında Çekya ekibi oyuna biraz daha denge getirirken, yaptıkları ataklardan yararlanamadı. İlk yarı temsilcimiz Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının hemen başında Sparta Prag sol taraftan kullandığı serbest vuruşta top ceza sahasının sağına doğru açıldı. Orada topu karşılayan Preciado sert ve düzgün vurarak topu ağlara gönderdi ve skora denge geldi. Golün hemen ardından Galatasaray cevap vermek istedi ama kullanılan serbest vuruşta Icardi topu auta gönderdi.

53. Dakikada Kerem Aktürkoğlu sol kanattan attığı müthiş pası Icardi önüne alarak bir anda kendini kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Fakat Icardi topu direğe nişanladı.

MERTENS FÜZE GÖNDERDİ

Dakikalar 60’ı gösterdiğinde ceza sahasının meşin yuvarlağında topla buluşan Icardi Mertens’e pasını verdi. Kaleyi gören Mertens, şutunu çekti, rakibe de çarpan top ağlara gitti ve Cimbom maçta 2-1 üstünlüğü yakaladı.

NELSSON KIRMIZI GÖRDÜ

Golden hemen sonra hızlı geline Sparta Prag atağında Nelsson rakibini düşürdü. Hakem direkt kırmızı kart çıkardı.

KIRMIZIDAN HEMEN SONRA GOL

Kırmızı karttan hemen sonra yine gelişen Prag atağında ceza sahasına yapılan ortaya Kuchta kafayı vurdu ve skora yeniden denge geldi. 2-2’ardından Çekya ekibi oyunu soğutmaya çalıştı.

BİR KIRMIZI DAHA

79. dakikada Sparta Prag’ta Rynes, yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Prag ekibi de sahada 10 kişi kaldı.

90. DAKİKDA GOL ICARDİ

Maç boyunca sessiz kalan Galatasaray’ın süper starı Icardi 90. dakikada sahne aldı. Sağ kanattan gelen pası ceza sahasının meşin yuvarladığında alan Icardi önce topu çekti sonra düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Galatasaray son dakikalarda 3-2 öne geçti

Maç Galatasaray’ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi ve Cimbom rövanş öncesi avantajı kaptı

Kaynak: TELE1