184 milyon dolarlık Bitcoin’i çöpe attı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00 pm

Gallerli James Howells içinde yaklaşık 184 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunan bir sabit diski 2013 yılında çöpe attığını iddia etti.

Milyon dolarlık Bitcoin diskini çöpe atan Howells, BBC News’e, “Finansman sağlandı. Bir yapay zeka uzmanı getirdik. Teknolojileri sabit diski aramak için kolayca yeniden eğitilebilir” dedi. 37 yaşındaki Howells, Bitcoin madenciliğine 2009’da Bitcoin ilk yaratıldığında başladığını ve kripto para 130 dolar civarındayken binlerce satın aldığını söyledi. Bu sabit diskte depolanan Bitcoin’in artık yaklaşık 184 milyon dolar değerinde olduğunu söyleyen Howells 2017’de Telegraph’a yaptığı açıklamada, “2013 ortalarında bir temizlik sırasında, o zamanlar birkaç yüz bin pound değerinde olan sabit disk yanlışlıkla çöpe atılmış ve yerel atık sahamdaki genel çöp kutusuna konmuş, ardından da sahaya gömülmüş” diye konuşmuştu.

Howells, Newport Belediye Meclisi’ne belirli bir bölgede diski aramasına yardımcı olması halinde parayı paylaşmayı teklif etmek de dahil çeşitli vaatlerde bulundu.

Bitcoin’de kış geçti mi?

İZİN VERİLMEDİ

Ancak yerel yönetim, çevresel kaygıları gerekçe göstererek sabit diski aramasına izin vermemişti. Ayrıca, projenin milyonlar tutacağını ve diskin kurtarılabileceğinin ya da çalışacağının bile garantisi olmadığını söylemişlerdi. Newport Belediye Meclisi sözcüsü geçen yıl yaptığı açıklamada, “Belediye ayrıca Howells’a ruhsat iznimiz kapsamında kazı yapmanın mümkün olmadığını ve kazının etrafta büyük bir çevresel etkiye yol açacağını birçok kez söyledi” demişti. Howells şimdi de sabit diskin kurtarılmasından elde edilecek gelirin onda birini şehri bir kripto para merkezine dönüştürmek için vereceğini söyledi. Bilgi teknolojileri çalışanı ayrıca artık sahayı kazmak adına etkili ve çevreye faydalı bir yöntem için gerekli fona sahip olduğunu öne sürdü.