’17 yaşındaki çocuk’ Marmara Üniversitesi’ni hackledi! “Açığı söyleyeyim kapatın”

Yayın tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba 9:26 am - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 9:30 am

Marmara Üniversitesi‘nin bilgisayar sistemine sızan 17 yaşındaki “YUBA” takma adlı çocuk, “Devlete zarar vermem. Açığı söyleyeyim kapatın” şeklinde SMS attı.

Kendisinin 17 yaşında olduğunu söyleyen ve “YUBA” takma ismini kullanan bilgisayar korsanı Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetim Sistemi’ne sızdı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayınladığı “veri ihlali bildirimi”ne göre 15 Eylül’de sisteme giren bilgisayar korsanı üniversite yetkililerine SMS göndererek sistemde bir açık bulduğunu belirtip yetkililerin kendisiyle iletişime geçmesini istedi.

“DEVLETİME ZARAR VERECEK BİR ŞEY YAPMIYORUM

Bilgisayar korsanı, SMS atmasındaki amacın sistemdeki açığı yetkililere ileterek açığın kapatılmasını sağlamak olduğunu savundu. SMS’te şu ifadeler yer aldı:

“Merhaba sayın Marmara Üniversitesi. Ben YUBA, 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hiçbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hack’ledim. Yüksek risk içeren bir açık. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim, kapatın.”

İNCELEME BAŞLATILDI

Sabah’ın haberine göre ele geçirilen ve yeni kullanıcı hesapları tanımlama yetkisi olan hesaptan 3 yeni kullanıcı hesabı tanımı yapıldığı da tespit edildi. Çalışanlar ve kullanıcılardan oluşan toplam 5 bin 698 kişinin bilgilerinin alındığı belirlendi. Sızıntının bildirilmesinin ardından KVKK, Marmara Üniversitesi’nce yapılan ihlal bildirimini ilan ederken ihlale ilişkin inceleme başlattı.

Erdoğan’ın diploma tartışmaları devam ediyor! HKP’den Marmara Üniversitesi’ne 3. başvuru