17 yaşındaki Aleyna’nın 248. saatte çıktığı enkazda depremzedenin acı dolu bekleyişi!

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 5:32 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 12:45 am

Kahramanmaraş’ta 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in 248 saat sonra sağ çıktığı enkazın başında bir depremzede, yakınına kavuşmak için günlerdir bekliyor. Acılı depremzede, “Cenazemizi almaya çalışıyoruz, ezilmeden kırılmadan parçalanmadan. İnşallah canlı çıksın, benimki olmak zorunda değil. Bir tane daha çıksın, canlı çıksın” dedi. 

TELE1’den Engin Açar ve Cemal Aytekin, afet bölgesinden gerçekleri aktarmaya devam ediyor. Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a geçen TELE1 ekibi, 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in 248 saat sonra sağ çıktığı enkaza gitti.

Enkaz başında bekleyen bir yurttaş, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın yanında ağlayarak isyan etti. Depremzede, “İnsanlar canlı çıksın, benimki olmak zorunda değil. Bir tane daha çıksın. Yeter ki canlı çıksın” diyerek tepki gösterdi. Acılı depremzede şunları ifade etti:

Depremin 11’inci gününde mucizenin ismi Aleyna! 248’inci saatte kurtarıldı

“Sabah öğlen akşam kaç gündür buradayız. Sabah bekliyoruz, çıkacak diye. Çıkmıyor. Cenazemizi almaya çalışıyoruz, ezilmeden kırılmadan parçalanmadan. İnşallah canlı çıksın, benimki olmak zorunda değil. Bir tane daha çıksın, canlı çıksın”

Gözü yaşlı depremzedeyi teselli eden Kaya, “Cenazelerine kavuşayım diye insanlar feryat ediyor. En azıdan cenazemi alayım diyor insanlar. İş tamamen hafriyat kaldırma mantığına döndü. Bak bir kızımız canlı çıktı. Bir canlı ne demek” ifadelerini kullandı.

 

Depremzedeler derme çatma çadırları ile otoyol kenarında!