Depremzedeler derme çatma çadırları ile otoyol kenarında!

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 1:42 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 1:46 pm

Gaziantep’te depremzedeler derme çatma çadırları ile otoban kenarına sığındı. Isınma sorunu çeken yurttaşlar, gözyaşlarıyla yardım istedi.

TELE1 ekibi depremin 11. gününde bölgeden gerçekleri aktarmaya devam ediyor. Engin Açar ve Cemal Aytekin, Gaziantep’in İslahiye’den Kahramanmaraş’a gidiş yolunda depremzedelerin içerisinde bulunduğu içler acısı durumu kaydetti.

Otoban kenarında muşamba ile kapattıkları çadırlarda kalan yurttaşlar, yetkililerden çadır talep etmelerine rağmen yardım alamadıklarını ifade etti. Çadırlarda ısınma sorunu çeken depremzedelerden biri yenidoğan bir bebeğin olduğu belirterek, “Sağdan soldan bulduğumuz odunları kulak çöpü ile yakıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 9 gündür susuz kalan köylülere gönüllüler su sağladı

İki çocuğuna tek başına bakmaya çalışan bir kadın, çığlık çığlığa yetkililerden yardım istedi.

Depremzede kadın, yardım çuvallarında kışlık eşya olmamasına da isyan etti. Kadın, “Başımı sokacak bir evim yok. Babamın evi vardı o da gitti. Başımı sokacak yer yok. Çadır sorunumuz var. Tüpümüz yok. Banyo yapamıyoruz kir içindeyiz. Evden sadece yazlık kıyafet alabildim çocuklara. Bize gönderdikleri şeye bak. Koydukları zaman ben göndereceğim yemin billah”