‘150 bin devlet memuru olan terör örgütü olmaz’

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 2:43 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 2:43 pm

TELE1 ekranlarında yayınlanan, Evren Özalkuş’un hazırlayıp sunduğu Türkiye’nin Geleceği programına bu hafta Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve  Emekli Tuğamiral Türker Ertürk katıldı. FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda açıklama yapan Anayasa Profesörü Süheyl Batum, “150 bin devlet memuru olan terör örgütü olamaz. FETÖ’nün siyasi ayağı o 150 bin kişiyi atayanlardır” dedi

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programında, FETÖ’nün siyasi ayağı nerede tartışmalarına açıklamada bulunan Anayasa Profesörü Süheyl Batum, “Siz 150 bin devlet memuru olan, 5 bin yargıcı olan bir terör örgütü duydunuz mu? Eğer bunun siyasi ayağı nedir diye soruluyorsa ben bir tane bilirim. O 150 bin kişiyi kim atadıysa FETÖ’nün siyasi ayağı odur” diye konuştu.

‘İDLİP’TEKİ SAVAŞ CİNAYETTİR’

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, İdlib düğümünün çözümünde Atatürk’ün sözünün yol gösterici olduğunu söyleyerek “Atatürk ‘savaş hayati değilse cinayettir’ diyor. Evet İdlip’teki savaş bizim için hayati değil çıkarlarımızı ve güvenliğimizi  desteklemiyor. Gerçekten cinayettir” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının Suriye politikasındaki yanlışlığı değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Türkiye’deki Türkler ne olacak? Ben bölgeyi dolaştım. Binlerce dönüm arazisi olan ağalar 30 lira yevmiye ile Suriyelileri çalıştırıyorlar ama benim yüz binlerce vatandaşım işsiz kalmış durumda” değerlendirmesini yaptı.