15 yaşındaki kız çocuğunun zorla evlendirildiği erkek tutuklandı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 8:48 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 8:48 am

Zorla evlendirildiğini söyleyerek yardım istedikten sonra koruma altına alınan 15 yaşındaki kız çocuğunun evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar sosyal medyada yankı uyandırdı. Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yapan yarın evlendirileceğini belirten çocuğun, “Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?” paylaşımı sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.’nün ailesiyle Ankara’da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde’nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.
A.Ö.’nün annesi D.Ö., babası B.Ö. ile 21 yaşındaki damat A.Ö., damadın annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

DAMAT TUTUKLANDI

Damat A.Ö. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.Ö.’nün annesi D.Ö., babası B.Ö ile damadın annesi Ş.Ö ve babası S.Ö adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zorla evlendirildiğini duyuran çocuk korumaya alındı