15 yaşındaki çocuğunu evlendirmeye çalışan baba serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 1:37 am - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 1:37 am

Adana’da 15 yaşındaki kızını arkadaşının oğluyla evlendirmeye çalıştığı için gözaltına alınan baba serbest bırakıldı. Kız çocuğu ise yurda yerleştirildi.

Adana’da ailesi tarafından evlendirilmeye çalışan 15 yaşındaki kız çocuğu evden kaçarak polisi aradı. İhbar üzerine kızını arkadaşının oğluyla evlendirmeye çalışan baba, anne ve evlendirilmek istenen şahıs gözaltına alındı. Şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Çocuk ise yurda yerleştirildi.

DHA’nın aktardığına göre çocuk istismarı vakası, Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde meydana geldi. 15 yaşındaki R.B., zorla babasının arkadaşının oğlu ile “nişanlandırıldı”. Ailesine okumak istediğini söyleyen kız çocuğu anne ve babasından baskı gördü, kaçırılıp öldürülmekle tehdit edildi.

Evden kaçan R.B. tanımadığı bir eve sığındı ve ev sahibi kadının telefonundan polisi aradı. “Beni zorla evlendirmek istiyorlar, evlenmek istemiyorum. Gelin beni kurtarın” diyerek yardım istedi.

Çocuğun bulunduğu eve gelen polis, R.B.’yi alıp Çocuk Şube Müdürlüğüne götürdü. Burada yaşadıklarını polislere anlatan R.B., annesi, babası ve evlendirilmek istediği şahıstan şikayeti oldu.

R.B.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

R.B. ise koruma altına alınıp yurda yerleştirildi.