’15 Temmuz sonrasında dağıtılan silahlar araştırılsın’ önerisine AKP ve MHP’den ret

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 7:54 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 7:54 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP’nin 15 Temmuz sonrasında dağıtılan silahlar ile bu süreçten sonra ülkedeki mafya düzeninin tespiti için verdiği Meclis araştırma önergesinin, öne alınarak görüşülmesi önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

CHP, 15 Temmuz sonrasında dağıtılan silahlar ile bu süreçten sonra ülkedeki mafya düzeninin tespiti için verilen Meclis araştırma önergesinin öne alınarak görüşülmesi için TBMM Genel Kurulu’na öneri sundu.

Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Nerede kayıp silah var, nerede kirli ilişki var, nerede mafyayla ilişki kuran siyasetçi var, kararlı bir şekilde bunun üzerine gitmek TBMM’nin boynunun borcudur” dedi.

”TÜRKİYE MAFYA BABALARININ HESAPLAŞTIĞI KAVŞAK NOKTASI OLMUŞ”

CHP’li Tezcan, dün Ankara’da Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında görülen duruşmada Kaplan’ın 15 Temmuz’da TRT önündeki silahlı fotoğraflarına ilişkin yaptığı savunmayı anımsatarak “Türkiye, Küresel Organize Suçlar Endeksi’nde 193 ülke içerisinde 14’üncü sıraya gelmiş. 193 ülke içerisinde 14’üncü sıraya gelmişiz, bu tesadüfi bir şey mi? Türkiye, uluslararası suç örgütlerinin, baronların, mafya babalarının hesaplaştığı kavşak noktası olmuş, uyuşturucu ticaretinin kavşak noktası olmuş, üstüne üstlük yetmiyormuş gibi bunlara Türkiye’de 250-300 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık vermeye başlamışsınız. Daha yeni çıktı, kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Türkiye Cumhuriyeti devletinin pasaportu verilmiş. Türkiye Cumhuriyeti devleti pasaportunu mafya babalarının ayakları altında paspas yapan bir anlayış bu” ifadelerini kullandı.

REDDEDİLDİ

CHP Grubunun önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, AKP, MHP, MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERİSİ

İsrail’le ticaretin Gazzelerilere etkisine ilişkin öneri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

Kaynak: TELE1