14 yıl önce elini sıktığı çocuk bugün Nadal’ın rakibi

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 11:14 am - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 11:22 am

14 yıl önce Avustralya Açık yarı final maçında yazı tura atma ve tenis devi ile fotoğraf çektiren Denis Shapovalov, aradan geçen yıllar sonra Shapovalov, çocukluk hayranı olan Nadal’a karşı yarışacak.

Shapovalov henüz altı yaşındayken, Nadal’ın Montreal Masters’taki maçı için yazı tura atma ve tenis devi ile fotoğraf çektirmişti. Aradan geçen yıllar sonra Shapovaloc, çocukluk hayranı olan Nadal’a karşı yarışacak. Kanadalı Denis Shapovalov kariyerindeki ilk Avustralya Açık çeyrek finalinde, 20 kez büyük şampiyon olan Rafael Nadal’a karşı oynayacak. Shapovalov geçmişte Nadal’ı yenmişti. Ancak, salı günü gerçekleşecek olan Melbourne Park’taki çeyrek final karşılaşması, ikilinin ilk kez ‘grand slam’ seviyesinde karşılaşacağı karşılaşma olacak.

Nadal, Shapovalov ile ilk karşılaşmasını şu sözlerle ifade etmişti:

“Bu çok zordu, bu, hatırlıyorum çünkü 1 numara için oynuyordum. Harika oynadı. Dürüst olmak gerekirse, çok gençti ve inanılmaz bir yoğunlukla oynadı ve harika şutlar yarattı. Ona karşı oynadığımda, maçtan sonra onun potansiyel bir multi-grand slam şampiyonu olacağını söylemiştim ve hala gelişmeye devam ederse, multi-grand slam kazananı olacağını düşünüyorum.”

Rafael Nadal konuştu: Djokovic turnuvalardan büyük değil