128 milyon kişi bunu indirdi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2021 Pazar 2:21 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 2:21 pm

Apple ve Epic Games arasında devam eden mahkeme 128 milyon kullanıcının kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar indirdiği ortaya çıktı.

Apple ve Epic Games arasında 2015 yılında başlayan mahkeme olayın boyutunu ortaya çıkardı. Mahkemeye sunulan mailler, 128 milyon kullanıcının XcodeGhost kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar indirdiğini gösterdi. Belgeler kötü amaçlı XcodeGhost yazılımını içeren 2500’den fazla uygulamanın bu duruma neden olduğu ortaya koydu.

Yine mahkemeye sunulan e-postalar dönemin App Store başkan yardımcısı Matt Fischer’ın virüslü uygulamaları indiren kullanıcıları en iyi şekilde bilgilendirmek için kafa yorduğunu da gözler önüne serdi.

NE OLMUŞTU?

Apple’ın uygulama mağazası olan AppStore’a 2015 yılında iki büyük ölçekli siber saldırı düzenlenmişti. Apple’ın uygulama geliştirme platformu Xcode’un kötü amaçlı yazılım içeren bir kopya sürümü internette gezmiş ve bazı uygulama geliştiricileri de bilerek veya bilmeyerek “XcodeGhost” olarak nitelendirilen bu geliştirme ortamını kullanınca birçok virüslü uygulama App Store’a saçılmıştı. En nihayetinde ise Apple, XcodeGhost uygulamalarını indiren kullanıcıları bilgilendirmiş ve ayrıca güvenliği ihlal edilen en popüler 25 uygulamanın listesini paylaşmış ve bu uygulamaları App Store’dan kaldırmıştı. Apple tarafından paylaşılan virüslü uygulamalar listesinde Angry Birds 2 ve WeChat gibi popüler uygulamalar da yer alıyordu.