12 Dev Adam’dan dünya sıralamasında büyük düşüş!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 4:55 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 4:55 pm

FIBA, 2023 Basketbol Dünya Kupası‘nın sona ermesinin ardından yeni dünya sıralamasını yayınladı. Dünya Kupası’na katılamayan 12 Dev Adam, 8 sıra gerileyerek listede 24.sırada yer aldı.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Dünya Kupası’nın sona ermesiyle yeni dünya sıralamasını açıkladı.

Dünya Kupası’nda ikinci olan ABD, İspanya’yı geride bırakarak ilk sıraya yükseldi. Şampiyon tamamlayan Almanya ise, sekiz sıra birden yükselerek üçüncülüğe yerleşti ve tarihinde ilk kez ilk üçte yer aldı.

FIBA Dünya Kupası’nda büyük sürpriz! Finalistler belli oldu

Yine tarihinde ilk kez bronz madalya kazanan Kanada, dokuz sıra birden yükselerek altıncı sırada kendisine yer buldu. Turnuvaya ilk kez katılan ve Olimpiyat bileti alan Güney Sudan 32 sıra birden yükseldi ve 31. sırada yerini aldı. Bir başka ilk kez Dünya Kupası’nda sahne alan Letonya ise turnuvada peri masalı yazarak beşinci olmuştu. Bu büyük başarı onları da 22 sıra birden yükseltti ve sekizinci sıraya taşıdı. İki takım, en çok yükselen iki takım olarak öne çıktı.

12 DEV ADAM DÜŞTÜ

Dünya Kupası’na katılamayan 12 Dev Adam, bir önceki sıralamada 16. sırada yer almıştı. Ülkemiz bu sıralamada ise sekiz sıra gerileyerek 24. sıraya düştü.

FIBA Dünya Sıralaması’nda ilk 20 ülke şöyle:

FIBA’dan Diyarbakırlı Kobe Bryant paylaşımı