117 yaşındaki kadının uzun yaşama sırrı: ‘Toksik insanlardan uzak durdum’

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 5:16 pm - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 5:16 pm

Dünyanın en yaşlı insanı Maria Branyas Morera, 117 yaşına girdi. Morera, uzun yaşamın sırrını aile ve arkadaşlarla iyi ilişkiler, doğayla bağ kurmak, duygusal istikrar, pozitif düşünce ve toksik insanlardan uzak durmak olarak açıkladı.

4 Mart 1907’de ABD’de doğan Maria Branyas Morera, dünyanın en yaşlı insanı olarak biliniyor. Morera, dün 117. yaşını kutladı.

Morera, geçen sene 118 yaşındaki Fransız LLucile Randon’ın ölümüyle “En Yaşlı İnsan” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Morera’nın 23 yıldır kaldığı huzurevinden yapılan açıklamada, kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olduğu belirtildi.

Morera’nın uzun yaşamının sırrını öğrenmek için yaşlı kadın üzerinde tıbbi incelemelerde bulunan bilim insanı Manel Esteller de, Morera’nın çok iyi bir hafızası olduğunu, herhangi bir kalp-damar sorunu bulunmadığını belirterek “Ailesinde 90 yaşı geçmiş insanlar var, elbette ki genetik olarak şanslılar” dedi.

Bilim insanları, Morera üzerinde yaptıkları incelemelerle yaşlanmayı yavaşlatan genleri tespit etmeyi amaçlıyor.

UZUN YAŞAMANIN SIRRI: TOKSİK İNSANLARDAN UZAK DURMAK

Morera, doğum gününde X hesabından “Günaydın dünya. Bugün 117 yaşıma giriyorum. Buraya kadar geldim” mesajını paylaşarak uzun yaşamının sırrını “Sakin ve düzenli yaşam, aile ve arkadaşlarla iyi ilişkiler, doğayla bağ kurmak, duygusal istikrar, pozitif düşünce ve toksik insanlardan uzak durmak” olarak özetledi.

Milyar dolarlık servetler! İşte ABD’nin en zengin 25 mirasçısı

Kaynak: TELE1