11 milyonluk köprünün ömrü 2 yıl oldu

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 1:38 pm

Yapımı sırasında muhalefet tarafından çok kez eleştirilen Elazığ’da ki köprülü kavşağın Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından yıkılacağı açıklandı. Bakan Murat Kurum köprünün yıkılma gerekçesini ise kentsel dönüşüm sebebiyle artık ihtiyaç kalmadı şeklinde belirtti. Şimdi merak edilen, uyarılara rağmen halkın parasıyla yapılan 11 milyon maliyetindeki köprünün hesabı kimden sorulacak?

Elazığ’da 2018 yılında AKP’li Elazığ eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz döneminde 11 milyon maliyetle yapılan köprülü kavşağın yıkılacağı duyuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada, 11 milyon 265 bin 704 lira maliyetle Merkez Rüstempaşa Mahallesinde yapılan Hamza Yanılmaz Köprülü Kavşağı’nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı belirtildi.

Kurum, bölgede geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması yapıldığı için artık binaları yoldan çekebilecek ve yerleşimini bir bütün olarak yapabilecek durumda olunduğunu söyleyerek, bu çerçevede teknik ekiplerin çalışması neticesinde orada üst köprüye ihtiyaç olmadığını açıkladı.

Ancak köprünün yapıldığı dönemde, Elazığ belediye meclisi toplantılarında, projenin yanlış olduğu muhalefet tarafından sık sık dile getirilerek eleştirilmişti.

ÖMRÜ 2 YIL OLABİLDİ

Ömrü sadece 2 yıl olan köprülü kavşağın bu süre içerisinde de çok az sayıda vatandaş tarafından kullanıldığı ifade ediliyor.

Bakan Kurum’un, ihtiyaç kalmadığı farkedilince köprünün yıkılmasını açıklamasının ardından, şimdi tüm uyarı ve eleştirilere rağmen göz göre harcanan 11 milyonun kimden tazmin edileceği merak ediliyor.