100 bin Suriyeli Türkiye’den Avrupa’ya gitme hazırlığında

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 3:50 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 4:06 pm

Binlerce Suriyeli, Türkiye’den Türkiye’den Avrupa Birliği (AB) sınırlarına geçebilmek için yolculuk planı yapıyor. ‘Işık Kervanı’ adı verilen konvoyla Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli sayısının 100 bin kişiye ulaştığı iddia ediliyor.

Organizatörlerin ‘Işık Kervanı’ ismini verdikleri bir konvoyda AB’ye toplu halde gitmek isteyen Suriyeliler, şu anda 85 binden fazla üyesi olan bir Telegram kanalı aracılığıyla yolculuk için planlar yapıyor.

Suriyelilerin gitmek istemesinin nedeni Türkiye’de uğradıkları ‘ırkçılık’ olduğu söylendi. Ülkelerine dönmek istemeyen Suriyeliler Avrupa’nın yolunu tuttu.

YANLARINDA İLK YARDIM ÇANTASI GETİRMELERİ İSTENDİ

Guardian’ın aktardığına göre, kendilerinin de yabancı uyruklu olduğuna inanılan organizatörler, ‘Işık Kervanı’na katılmak isteyen Suriyelilere uyku tulumu, çadır, can yeleği, su, konserve yiyecek ve ilk yardım çantası getirmelerini söyledi. Kervandaki gerçek kişi sayısı belli değil, ancak organizatörler yaklaşık 100.000 kişinin beklendiğini söylüyor.

Organizatörler tarafından Suriye’nin dört bir yanından gelen doktorlar, mühendisler ve avukatlardan oluşan grubun pazartesi günü Yunanistan sınırında insan kaçakçıları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.