1 Mayıs’ta gözaltına alınan 18 kişinin gözaltı süresi 1 gün uzatıldı!

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 7:30 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 7:38 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

1 Mayıs’ta Taksim’de gözaltına alınan 18 kişinin, ‘Filistin İçin Bin Genç’ eylemlerine katıldıkları tespit edildiği için gözaltı sürelerinin 1 gün daha uzatıldığı öğrenildi.

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nın, yasakların gölgesinde geçmesi gündemdeki yerini korurken, dün Beyoğlu Mis Sokak’tan Taksim’e yürümek isteyen 18 kişinin gözaltı süresi 1 gün daha uzatıldı. Av. Yağız Timoçin, “Arkadaşların tutulma sebebi 1 Mayıs’a ilişkin bir şey değil, tamamen ‘Filistin İçin Bin Genç’te bulunmaları” dedi.

Konuya ilişkin TELE1’e konuşan avukat Yağız Timoçin, şunları söyledi:

“Dün 35 kişi toplamda mevcuttu. Beyoğlu Mis Sokak’tan Taksim’e yürümek isteyen 18 kişinin dosyasında 1 Mayıs’a ilişkin ikmalen bırakılan kişilerden hiç farklı bir şey yok. Herhangi bir mukavemet, herhangi bir hakaret vs gibi de hiçbir olay olmamış. Buna rağmen onlar ekstradan tutuldu. Tüm günün en erken gözaltısıydı onlar. Buna rağmen onlar mevcut bir şekilde tutuldu. Arkadaşların tutulma sebebi 1 Mayıs’a ilişkin bir şey değil, tamamen ‘Filistin İçin Bin Genç’te bulunmaları. Bugün sabah da uzatılma kararı verildiğini öğrendik. Şimdi de Vatan Emniyet’teyiz, kendilerini görmek için bekliyoruz şu anda. Normalde bugün sabah 08.30’ta birinci günlük gözaltı süreleri doluyordu. Tekrar aldılar. Bugün de adliyeye çıkarılmayacaklar. Yarın belki. Yarın tekrar bekleyeceğiz. Yarın hepsini toplayıp bir sevk yapabilirler. Tutuklu sevk yapabilirler, adli kontrol de yapabilirler. Onu biraz yarın anlayacağız.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ