Zuckerberg’den WhatsApp itirafı: Beş yıl sonra açıkladı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2019 Pazartesi 10:49 am - Güncelleme: 11 Şubat 2019 Pazartesi 10:49 am

Facebook’un CEO’su Zuckerberg’den yıllar sonra WhatsApp’ın 19 milyar dolara satın alınması ile ilgili bir açıklama geldi.

Sosyal medya devi Facebook, 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı bünyesine katmıştı. Rekor satın alma ile ilgili yıllar sonra Facebook’un CEO’su Zuckerberg pazarlık süreci ile ilgili ilginç bir detay paylaştı.

Pazar günü CNN International’dan Laurie Segall’a konulan Zuckerberg, WhatsApp’ın kurucularından Jan Koum ile satın alma görüşmesi sırasında yaşadıkları gerginliği köpeği sayesinde aştıklarını söyledi

Mülakatta “Köpeğin benim gizli silahım” ifadesini kullanan Mark Zuckerberg, 5 yıl önceki rekor satın alma sırasında yaşanan olayı şu sözler ile anlattı:

“Oldukça gergin bir andı. Jan düşünmek için zaman istedi. Tam o anda köpeğim Beast içeri girdi ve jan’ın kucağına atladı ve buzlar eridi.”

Facebook 2012 yılında 1 milyar dolara Instagram’ı 2014 yılında 19 milyar dolara WhatsApp’ı satın alarak sosyal medya devi lakabını kazandı.