‘Zorla Mozart dinletmek faşistliktir’ diyen Erdoğan Mozart’a övgüler dizdi

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 7:08 am - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 7:19 am

“Cumhurbaşkanına zorla mozart dinletmek faşistliğin dik alasıdır “diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’nde Mozart’ı övdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanının burada yaptığı konuşmada, “Mozart ile Bach’ın portlerinden tınılar, Şostakoviç ile Chopin’in bestelerinden ritimler burada buluşacak. Bir kemanın içli sesinden yayılan ayrılık, bir bağlamanın en zarif perdesinde yankılanan hasret yine burada gönlümüze düşecek” demesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ifadeleri, geçen yıl, usta tiyatrocu Rutkay Aziz’in, “Cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” sözlerine verdiği karşılığı akıllara getirdi.

Aziz’in bu sözleri üzerine Erdoğan, “Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” demişti.

Erdoğan’ın bir yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılışında Mozart mesajı vermesi ise son bir aydır Batı’ya verilen mesajların devamı olarak algılandı.