Zorla asma tavana çıkarılan temizlik işçisi yatalak hale geldi

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:58 am - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:58 am

Temizlik personeli olarak girdiği işte görevi dışında çalışmaya zorlanan işçi uyarmasına rağmen verilen son iş sonrası yatalak hale geldi.

İstanbul’da Rammar Market zincirinin Fikirtepe şubesinde çalışan temizlik işçisi Hüseyin Aydemir’e şube müdürü, Aydemir’in düşeceği yönünde uyarmasına rağmen zorla asma tavanda bulunan malları indirmesini istedi. Yukarı çıkan Aydemir merdivenlerinde ve çevresinde korkuluk olmayan katta bulunan asma tavandan düştü. Kafatası kırılan ve beyin kanaması geçiren Aydemir 18 gün yoğun bakımda kaldığı hastaneden yatalak olarak çıktı.

“ORASI TEHLİKELİ DÜŞERİM”

Rammar Market Fikirtepe Şubesi’nde henüz dört aydır çalışan 51 yaşındaki Hüseyin Aydemir temizlik personeli olarak girdiği işinde boya ve eşya taşıma da dahil olmak üzere görevi dışında işler verildi. Aydemir’e verilen son işte ise şube müdürü, asma tavana düşen malzemeleri almasını istedi. Aydemir’in, ‘Orası tehlikeli, düşerim’ ikazına rağmen müdür; “Bu senin görevin; alacaksın, bir şey olmaz” cevabını verdi. İşini kaybetme kaygısı taşıyan Aydemir çıktığı asma kattan düştü. Kafa tasında kırık ve akciğerinde hasar meydana gelen Aydemir İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırıldı.
18 gün yoğun bakımda kalan Aydemir şu an yatalak hale geldi ve konuşamıyor. Hüseyin Aydemir’in eşi Gurbet Aydemir de eşine bakabilmek için işinden çıktı.

Artı Gerçek’ten İsa Uğur Erdoğan’a konuşan Gurbet Aydemir eşinin sağlık durumunu, “Şu an yatalak, bakıma muhtaç ve konuşamıyor. Akciğeri hala yaralı, herhangi bir iyileşme yok. Bizi bu şekilde taburcu ettiler. Sürekli nefes alma sorunu yaşıyor” şeklinde ifade etti.

‘ŞİKAYET ETMEYİN MAAŞI YATACAK’

Kendilerine market tarafından herhangi bir şekilde dönüş olmadığını ifade eden Gurbet Aydemir, “Geçmiş olsun dahi demediler” dedi. Sadece personelleri aracı olarak gönderdiler. Onuda ölüp ölmediğini kontrol için gönderdiler. Tek gönderdikleri haber, ‘Şikayet etmeyin. Maaşı, sigortası yatacak’. Bununla geldiler hep” dedi.

Aydemir hastanedeyken, şube müdürü aileye, “Hüseyin Abiye biz oraya çıkma dedik, o çıktı” açıklaması yaptı. Aydemir yoğun bakımda kaldığı üçüncü gün kendine geldi. Eşine müdürün söylediklerini aktaran Gurbet Aydemir’e, “Benim düştüğüm yeri görsen Allah korudu. Müdürüm orası tehlikeli, ben çıkıp alamam dedim. Demek kendisi çıktı” şeklinde yalanladı. Aydemir bundan sonraki süreçte beyninde meydana gelen pıhtılaşma nedeniyle yatalak ve konuşamaz hale geldi.

SAĞLIK HARCAMALARI TALEBİNE BAKIM PARASI ALIN CEVABI VERDİLER

Ağrıları süreklileşen ve sürekli hastaneye götürülmek zorunda kalan Aydemir’in sağlık harcamaları için çocukları görüşmek istediğinde ise şirketin avukatı muhattap oldu. Market, avukat aracılığıyla herhangi bir yardımda bulunmayacaklarını ve ailenin bakım parası almasını söyledi.