Zonguldak’ta vakalar patladı!

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 9:53 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 9:53 am

AKP’nin yanlış sağlık politikaları koronavirüs vakalarında patlamaya yol açtı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hande Aydemir, çok sayıda hastanın pozitif çıktığını söyledi.

Zonguldak’ta koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşandı. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, 50 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlara kapalı mekanlarda maske kullanmaları yönünde tavsiyede bulundu.

“YATIRARAK TEDAVİYE BAŞLADIK”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hande Aydemir ise özellikle son birkaç haftadır Covid-19 polikliniğinde zatürre ve Covid pozitif hastaları daha sık yatırarak tedavi etmeye başladıklarını belirtti. Prof. Dr. Aydemir yeni bir varyantın olmadığını ifade ederek, Mayıs aylarında hiç Covid-19 saptanmış hastamız yoktu. Ancak şu an hastanemizde yatan pek çok hastamızın PCR testleri pozitif çıkıyor. Hatta bunların bir kısmı çok ciddi tutulumları olan zatürreli olgular. Yine hastalıktan korkuyoruz aslında. Yeni bir varyant yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü virüs yayılmaya eğilimli, bulaşı oldukça yüksek ve sonuçta bulaştığı takdirde mutasyon geçirmeye elverişli bir virüs. Özellikle hasta olanların hastalık belirtisini kendisinde görenlerin halsizlik, kırgınlık yakınmaları ya da ateşlenme gibi yakınması olan kişilerin toplum içine mümkünse girmemeleri, girmek zorunda kalırlarsa maskeyle girmeleri en azından diğer sağlam kişilerin de bu mikroorganizmayla karşılaşmalarının önüne geçecektir dedi.

Bakan Koca itiraf etti! Koronavirüste günlük vaka sayısı artışı 40 katına çıktı