Zonguldak’ta “Plaj din görevlilerine ayrılsın” talebi

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 11:23 am

Din görevlileri, Zonguldak şehir merkezinde bulunan Kapuz Plajı’nın haftada 1 gün kendilerine ayrılmasını talep etti. AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise talebi konuşacaklarını dile getirdi.

Zonguldak’ın yerel gazetesi Pusula’dan Öznur Güneş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Kapuz Plajı’nın yaz sezonu açılışını gerçekleştirdiği sırada telefonuna gazeteden gelen bir mesajı paylaştı. Mesajda, bir din görevlisinin plajın kadınlara ayrıldığını hatırlattığı ve aynı şeyin din görevlileri için de yapılmasını talep ettiği yazıyordu. Güneş, “Din görevlileri, kayalıklardan denize girsin!” başlıklı yazısında bu talebi Başkan Ömer Selim Alan’a ilettiğini ve “Plajdaki arkadaşlarla konuşuruz, bir bakarız” yanıtı aldığını ifade etti.

Güneş, yazısında “Aynı martılar gibi kayaların üzerinden denize atlıyorum. Kimsenin olmadığı yerleri arıyorum. Niye? Çünkü o haliyle bizim karşı karşıya kalmamız Rabb’imizin rızasına aykırı” ifadelerini kullanan Zonguldak eski İl Müftüsü Rüstem Can’ı da hatırlattı.

“TOPLUM LAİKLEŞECEĞİ YERDE YOBAZLAŞMAYA MEYİLLİ”

Plajın din görevlilerine ayrılması fikrini doğru bulmadığını ifade eden Güneş, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Rüstem Can’ı anlıyorum. Meğer bunların hepsi aynı düşüncedeymiş. Ben anlamamakta direniyorum ve direneceğim… Din görevlileri, neden ayrı bir gün istiyor? Efendim, kadınlar için ayrı bir gün varmış, din görevlileri için de olabilir miymiş? Ne alaka? Kadınlar gününün hangi tarihten, nereden kaldığını yazmıştım daha önce… Toplum, laikleşeceği yerde yobazlaşmaya daha meyilli gibi görünüyor. “Plaja gelenler namaz kılabilsin” diye plajın içine mescit bile yaptırıldı. Ben görüyorum, hem kadınların içinde denize girip hem namazını kılanı… Bu tercih meselesi… Allah ile o kişi arasında. Adam slibi ile denize giriyor, sonra bikinili kadınların yanında namaz kılıyor! Yine slibi ile denize girmeye devam ediyor. Din görevlileri, acaba denize nasıl girecekler de kendileri için bir gün istiyorlar? Cübbeleri ile birlikte mi girecekler, ya da uzun donları ile mi? “Kimse bize gülmesin” diye mi ayrı bir gün istiyorlar? Denize girince din değişmez, imanınız da gitmez. Yeter ki, içiniz fesat olmasın. Ama abdestiniz kaçabilir! Kapuz Plajı’nda her meslek grubu, bir gün isterse, bir hafta yetmez.
Biz de çıkıp desek ki: “Gazeteciler için de bir gün istiyoruz.” Bencillik yapmış olmaz mıyız?”