Ziya Bandırmalıoğlu’nun ölümünde yeni gelişme

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 5:56 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 5:56 pm

Susurluk Davası’nda ve 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerde adı geçen eski Özel Harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu lüks bir restoranda çıkan çatışmada öldürülmüştü. Silahlı kavga sonrası gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Kadıköy Kalamış Marina’da 20 Aralık akşamı Ziya Bandırmalıoğlu ile husumetli olduğu bir grup arasında çatışma çıkmıştı. Ziya Bandırmalıoğlu ile ihraç polis Şahin Aslan’ın hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fenerbahçe Mahallesi’nde 20 Aralık akşamı çıkan silahlı kavgaya ilişkin çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Yaralı 4 kişinin ise tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

ZİYA BANDIRMALIOĞLU KİMDİR?

Eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu’nun adı son olarak 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ilişkin JİTEM davasında gündeme gelmişti. Bandırmalıoğlu, Ankara JİTEM davasında Mehmet Ağar’ın da arasında bulunduğu eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT’çi Korkut Eken ile Ayhan Çarkın’ın da bulunduğu eski özel harekat polisleriyle birlikte “Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçlarından yargılanıyordu.

Eski MİT’çi Tarık Ümit’in kaçırılması ve öldürülmesi, Behçet Cantürk’ün öldürülmesi gibi eylemlerle suçlanan Ziya Bandırmalıoğlu bu dava kapsamında, 26 Ocak 2013’te tutuklanmış ve 27 Kasım 2013’te tahliye edilmişti. 1997 yılında Susurluk davası sanıkları arasında ve tutuklu olarak yargılanan Ziya Bandırmalıoğlu polislik mesleğinden ihraç edilmişti.

Defalarca AKP’ye oy verdiğini anlatan kadın: Yarabbi kurtar bizi