Zirve Dağcılık Kulübü ‘Dağlarıma, Doğama ve Dünyama Dokunma etkinliği’ ile Kaz Dağlarında

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 3:39 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 3:41 pm

Fethiye Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Genel Merkezi tarafından 17-18 Ağustos tarihinde organize ettiği Dağlarıma, Doğama, Dünyama Dokunma etkinliği ile Türkiye geneli 21 Şubesiyle doğa katliamına dur demek için Kaz Dağları‘nda buluştu.

Büyük Zirve Ailesinin üyelerinin birbirleriyle kavuşmanın coşkusu ile selamlaşmanın ardından, yetkililerce bölgedeki katliam ve mücadele hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Burada katliama karşı 23 gündür nöbet tutan aktivitelerle görüşülüp bilgiler alındı. Cehennem Çukuru olarak adlandırılan maden alanına gidilerek, incelemeler yapan Fethiye Zirve Dağcılık Kulübümüzün daha önceden çevre katliamlarına karşı farklı yerlerde gerçekleştirdiği ve bundan sonraki süreçte yapacağı etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Pazar günü ise Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ‘ın verdiği konseri dinleyen için etkinlik alanına gidildi. Türkiye‘nin her yerinden gelen on binlerce doğaseveri; son derece huzurlu bir ortamda, kuş sesleri eşliğinde gerçekleşen muhteşem resital büyüledi Doğayı gerçek sahiplerine bırakmak adına doğayı korumak için son derece barışçıl söylemleri, yaşamdan yana kararlılıkları, bu mücadele ve nöbetin; ülkemizin tüm ormanları, ovaları, gölleri, nehirleri, su kaynakları, hayvanları ve geleceği olan çocukları için olduğu asla unutulmalıdır Fethiye Zirve Dağcılık olarak biz de her zaman yaşamdan yana olacağız. Ayrıca Fethiye Zirve Dağcılık Doğa Sporlar Kulübü başkanı Erkan Güngör Burdur İlimizde bulunan Türkiye’nin Maldivleri olarak ’ta bilinen Salda Gölüne 25 Ağustos 2019 tarihinde Salda gölünün doğal güzelliklerini ve yapısının bozulmaması için Fethiye Zirve Dağcılık olarak doğanın sesine ses olmak için etkinlik düzenlediklerini ve bu anlamda tüm doğa severleri ’de davet ediyoruz dedi.