Zirveye yerleşmesi beklenen Asus ROG Phone 7 Ultimate tanıtıldı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 1:43 pm

Piyasadaki en güçlü telefonlar olarak performans testlerinde zirveye yerleşmesi beklenen Asus ROG Phone 7 ve 7 Ultimate, bugün resmi olarak tanıtıldı.

Son haftalarda üst üste gelen sızıntı ve söylentilerle gündemimizi sık sık meşgul eden ASUS ROG Phone 7 serisi, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Asus, piyasadaki en güçlü telefonlar olması beklenen yeni oyun telefonlarını, bugün düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıttı.

Bildiğiniz gibi ASUS’un akıllı telefonları genelde performans testlerinde zirveye yerleşen cihazlar oluyor. Örneğin son aylarda performans bakımından en güçlü telefonlar listelendiğinde genelde ilk sırada ASUS ROG Phone 6D yer alıyordu. Bu yüzden ROG Phone 7 serisindeki telefonların, özellikle de ROG Phone 7 Ultimate’in çıkışıyla birlikte zirveyi devralacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da telefonların çıkışını daha da heyecan verici kılıyor.

Asus ROG Phone 7

Asus ROG Phone 7 ve 7 Ultimate, tahmin edeceğiniz üzere Snapdargon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Her iki telefonun en üst versiyonunda da bu yonga setine 16 GB LPDDR5X (8533Hz) RAM ve 512 GB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik ediyor. Zaten iki telefon arasındaki temel farklılıklar RAM ya da yonga setinde değil iki spesifik özellikte karşımıza çıkıyor. Ultimate modelinde, standart modelde olmayan özel AeroActive soğutma teknolojisi bulunuyor. Ayrıca Asus telefonların ikonik ROG Vision ekranı da bir tek Ultimate modelinde bulunuyor.

ROG Phone 7 ve 7 Ultimate, 6.78 inçlik AMOLED bir ekranla geliyor. 2448 x 1080 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı 165 Hz. Maksimum parlaklığı ise 1500 nit. Geçen yılki modellerde olduğu gibi ROG Phone 7 serisindeki telefonlar da 6000 mAh batarya ile geliyor. Soğutmayı geliştirmek için bu batarya 3000 mAh’lık iki parçaya ayrılmış durumda.

Yeni Game of Thrones dizisi resmen duyuruldu

Asus ROG Phone 7 serisi telefonların arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik IMX766. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lens ve 5 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 8 megapiksel.