Zirai Karantina Müdürlüğü, Bilal Erdoğan’ın ‘İlim Yayma Vakfı’na’ devredildi!

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 11:32 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 7:47 pm

Türkiye’de ithalat, ihracat ruhsatlandırma ve denetim çalışmalarıyla ilgili faaliyetleri sürdüren İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü Bilal Erdoğan’ın İlim Yayma Vakfı’na devredildi.

TELE1 Muhabiri Engin Açar, Zirai Karantina Müdürlüğü’nün hiçbir gerekçe sunulmadan İlim Yayma Vakfı’na devredilmesini araştırdı. Türkiye’nin en gelişmiş laboratuvarlarından biri olan Zirai Karantina Müdürlüğü, apar topar cihazları ve çalışanları ile birlikte Yeşilköy Havalimanı’nda iç hatlarda bulunan hangarlara yollandı.

TOHUM İTHALATININ YÜZDE SEKSENİNİ YAPIYORDU

İddiaya göre, İlim Yayma Vakfına ait olan Sabahattin Zaim Üniversitesi baskısıyla bina hemen boşaltıldı. Kurum acil olarak toplatılıp, yerine başka yer tahsis edilmedi. Havalimanında bulunan personellerin iddialarına göre, Zirai Karantina Müdürlüğü çalışanların henüz işbaşı yapmadığını, cihazların bile kurulmadığı öğrenildi.

Konuya ilgili Meclise soru önergesi veren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr İlhami Özcan Aygün, ”İnsan sağlığı ve gıda güvenliği riske atılmıştır” dedi. Konuşmasının devamında Aygün, ”İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün Halkalıdaki arazisine İlim Yayma Vakfı’nın kurmuş olduğu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin kampüsüne feda edilmesine bizler gönlümüz razı olmaz.

Sanki başka yer kalmamış gibi ülkenin gıda güvenliğini yapan, hem ithalatını hem de ihracatın merkezi olan Karantina Müdürlüğü’nün oradan kaldırılıp havalimanındaki hangarlara taşınmasına acaba hangi zihniyet  evet diyebiliyor” ifadelerini kullandı.