Zindaşti için kırmızı bülten talebi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 5:46 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 5:46 pm

Bakırköy’de 3 yıl önce avukat Kudbettin Kaya’nın bir restoranda kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada ‘azmettirici’ olduğu iddiasıyla yargılanan firari sanık Naci Şerif Zindaşti hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verildi. Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmada firari sanık Naci Şerif Zindaşti hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verildi.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selçuk Bülkü ve Ümit Patlamaz ile müşteki Hülya Ceylan ve taraf avukatları katıldı. Firari sanıklardan Hasan Çataltaş’ın yakalandığı ve savunmasının alındığı bildirilen duruşmada, dosyaların birleştirilmesi için yazı yazılan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birleştirme talebini reddettiği kaydedildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Tınaz Özdemir, olaydan 1 saat önce cinayetin yaşandığı restorana iş arkadaşlarıyla gittiğini anlatarak, “Şüphelendiğim bir durum olmadı. Aniden silah seslerini duydum. Silah sesini duyunca masanın altına doğru eğildim. Bana da bir kurşun isabet etti. Silah sesini duyduktan sonra saldırganı gördüm ancak yüzü kapalıydı. Eşkal bilgisi veremem. Beş-altı el silah sesi duydum. Ateş edilmeden önce herhangi bir şey duymadım. Saldırgandan başka kimse dikkatimi çekmedi” dedi.

Mahkeme heyeti, davanın firari sanığı Naci Şerif Zindaşti hakkında kırmızı bülten çıkartılması yönünde gerekli yazışmaların yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.