Zindaşti-Burhan Kuzu ilişkisinin kilit ismi Aliye Uzun’a silahlı saldırı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 2:42 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 3:37 pm

Uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve Burhan Kuzu’yu tanıştıran Aliye Uzun silahlı saldırıya uğradı. Diz kapağından yaralanan Uzun emniyetteki ilk ifadesinde evli sevgilisinin eşini işaret etti.

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve 1 Kasım 2020’de vefat eden eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını söyleyen Aliye Uzun’a Suadiye’de yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişi tarafından silahla ateş edildi. Saldırıdan kaçmaya çalışan Uzun, diz kapağından vuruldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan Uzun’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

‘EŞİMİN SEVGİLİSİ YAPTIRDI’

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Uzun, güvenlik güçleriyle yaptığı ilk görüşmede B.V. adlı bir iş insanıyla ilişkisi olduğunu belirtti. B.V.’nin evli olduğunu söyleyen Uzun, eşi S.V.’nin kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Güvenlik güçlerine bilgi veren Uzun, saldırının B.V.’nin eşi S.V. tarafından azmettirildiğini ileri sürdü.

Güvenlik güçlerinin araştırmaları sonucu, saldırganı motosikletli bir kişinin getirdiği ve saldırıdan sonra birlikte uzaklaştıkları da tespit edildi.

‘TETİKÇİ ÜNĞAN’ AYNI YERDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesinde tetikçilik yapan İlhan Ünğan da 2019’da Bağdat Caddesi’nde öldürülmüştü.

NE OLMUŞTU?

Aliye Uzun, Zindaşti ve Burhan Kuzu ile çekilen fotoğraflarla gündeme gelmişti. Zindaşti’yle bir dönem ‘flörtleştiklerini’ anlatan Aliye Uzun’un iktidarın önde gelen isimleriyle olan yakın ilişkileri de dikkat çekmişti. Zindaşti ve Kuzu’yu tanıştırdığını belirten Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim” demişti. Zindaşti’den kendisini tehdit ettiği için şikayetçi olduğunu söyleyen Uzun, “Zindaşti’yi ilk deşifre eden kişi benim” ifadelerini kullanmıştı.

Peker’in işaret ettiği Aliye Uzun konuştu: Soylu’dan önce bombalar patlıyordu

CHP’li Karaca: Aliye Uzun’u yemin törenine kim, hangi gerekçeyle çağırdı?”

CHP’li Ağbaba: Burhan Kuzu bir kepazeliğin üstü kapatılması için öldürüldü