Zincir market düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı!

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 12:40 am - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 12:58 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef göstermesiyle başlayan Zincir market tartışmasında, yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeye göre marketler, ürünlerini ve şubelerine ilişkin verilerini Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sisteme aktarmak zorunda olacak.

Zincir marketlere ilişkin yeni düzenleme, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, zincir marketler, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen sisteme aktarmak zorunda kalacak.

“Fahiş zam” gerilimi artıyor! 5 market mühürlendi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir.”