Zeytinli Rock Festivali’nin iptaline ilişkin itiraz reddedildi

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 5:12 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 5:12 pm

Burhaniye Kaymakamlığı, ‘kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması’ bahanesiyle iptal ettiği Zeytinli Rock Festivali için yapılan itirazı reddetti.

Zeytinli Rock Festivali’ni organize eden Milyon Yapım, festivalin iptal edilmesi hakkında Burhaniye Kaymakamlığı’na yaptıkları itirazın reddedildiğini bildirdi. Bu arada İzmir’in Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li İsmail Yetişkin, “Biz, bu festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz” dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre yapılan açıklamada, “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir” denildi.

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan; Duman, Mor ve Ötesi, Athena, Sertab Erener, Manga, Cem Adrian, Selda Bağcan, Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Ceza ve Gökhan Türkmen’in de olduğu 70 sanatçının konser vereceği Zeytinli Rock Festivali’ni geçtiğimiz günlerde yasaklamıştı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzasıyla yayınlanan yasak kararında, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Çok sayıda sanatçı, yasak kararına tepki göstermişti.

Kaymakam Zeytinli Rock Festivali’ni yasakladı!

FESTİVALE SEFERİHİSAR TALİP OLDU

Bu arada Burhaniye Kaymakamlığı’nın yasakladığı festivale İzmir’den talip çıktı. CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Son zamanlarda konserlerin ve etkinliklerin yasaklanmasını kaygıyla izliyoruz. Zeytinli Rock Festivali’nin kamu güvenliği nedeniyle iptal edilmesi kabul edilemez. Bu zamana kadar kamu güvenliğini tehdit etmemiş festival, bundan sonra nasıl edecek? Gerekli izinler alınarak biz, festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz” diye konuştu.

Zeytinli Rock Festivali yasaklandı, sanatçılardan tepki yağdı: Bu yaz yasakçılığın son yazı