Zeyrek: Polis iktidarı eleştiren AKP’li eski vekili yüzüstü yere yatırdı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2022 Cuma 12:41 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 12:41 pm

Gazeteci Deniz Zeyrek, AKP’de önemli görevlerde bulana eski bir vekilin polis tarafından ‘sert müdahale’ gördüğünü iddia etti. Zeyrek, “Kardeşiyle birlikte yüzüstü yere yatırılmış. Polis silahına dahi davranmış” dedi. 

Gazeteci Deniz Zeyrek, SÖZCÜ gazetesindeki köşesinde AKP’de yöneticilik yapan bir milletvekilinin kardeşi ile memleketlerine giderken polis tarafından ‘sert müdahale’ye uğradığını yazdı. Zeyrek, vekilin son dönemlerde iktidarı eleştiren fakat partiyi hala savunan biri olduğunu belirtti. Zeyrek’in ‘Hesaplaşma sertleşiyor’ başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle: 

“AK Partili ‘mağdur’un kişisel haklarına saygımdan dolayı ismini ve olayın geçtiği şehri paylaşmayacağım. (Kendisinden söz ettiğimi anlar ve uygun görürse çıkar kendisi anlatır.)

‘Mağdur’ AK Partili, hem eski bir parti yöneticisi hem eski bir milletvekili. Milletvekilliği sonrasında önemli bir görevde de bulunmuş.

Son zamanlarda, olup bitenleri çok sindiremediğini belli ediyor ve zaman zaman iktidarın icraatlarını eleştirmekten çekinmiyor.

Birkaç hafta önce memleketine gitmiş.

Yanında kardeşi olduğu halde havaalanından köyüne geçerken, arabası polis tarafından durdurulmuş. Kendisini tanıtmasına karşın polis tarafından sert bir karşılık görmüş. Kardeşiyle birlikte yüzüstü yere yatırılmış. Bana anlatanın iddiasına göre, polis silahına dahi davranmış.

Düşünebiliyor musunuz? Eski bir AK Parti milletvekili… Eleştirilerine rağmen hala partiyi savunuyor ve parti saflarında. Ancak kendi memleketinde bu muameleye tabi tutuluyor.

Her ne kadar olay sonrasında ilgili bakan kendisini arayıp gönlünü almak istese de olay yaşanmış oluyor ve mağdur AK Partili ‘verilmek istenen mesajı’ alıyor.
Ads by Kiosked

O mesaj gayet açık: ‘Parti aleyhine konuşup muhalefetin eline koz vermeyi bırakın, hep destek tam destek.’

Emin olun, bu olay ne ilk olacak ne de son. Seçim yaklaştıkça benzer durumlar artacak. İktidar, muhalefetin eleştirileriyle mücadele ederken, parti içinden gelecek eleştirilere acımasızca karşılık verecek. AK Parti içindeki hesaplaşma daha da sertleşecek. Ta ki parti içi eleştiriler tamamen susturulana dek”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.