Zeyrek: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 12:30 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:32 pm

TELE1’de Zeynel Lüle’ye konuşan Gazeteci Deniz Zeyrek, kulislerde konuşulan olası erken seçim iddialarından bahsetti. Zeyrek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için aday olacağını ifade etti. İddialara göre, İstanbul ve Ankara’yı kaybetmemek adına CHP içinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi istenmiyor.

Edindiği flaş kulis bilgilerini TELE1’de paylaşan Deniz Zeyrek, “Eğer Millet İttifakı tek bir adayda mutabık kalamazsa, herkes kendi adayını çıkarırsa CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Bunu çok net söyleyebilirim. Hatta CHP içinde bu yönde hazırlıkların başladığını da biliyorum.” diye konuştu. CHP’de konuşulan stratejiyi de anlatan Deniz Zeyrek şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu’na Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın aday olup olamayacağı soruluyor. Kılıçdaroğlu ise daha önce Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i aday yapmayı düşündüklerini, meclis çoğunluğunu AKP’nin oluşturması nedeniyle Eskişehir Belediye Başkanlığı’nın AKP’ye kalacağını söylemiş. Aynı şey İstanbul’da ve Ankara’da da geçerli. Bu şehirleri kaybetmek istemiyorlar.”

“SAVCILAR SAYESİNDE BÜTÜN TÜRKİYE 128 MİLYAR DOLARI KONUŞUYOR”

AKP’li birçok isim ile görüştüğünü söyleyen gazeteci Deniz Zeyrek, “Bir savcı neden 128 milyar dolar nerede sorusunu cumhurbaşkanına hakaret kabul eder? Ben cumhurbaşkanı olsam savcıya suç duyurusunda bulunurum. ‘Sen ne ima ediyorsun, 128 milyar dolarla cumhurbaşkanının ne ilgisi var?’ derdim.” dedi. ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankartlar nedeniyle milletvekilleri hakkında da fezleke hazırlanabileceğini söyleyen Zeyrek, “AKP içinde de bu eleştiriliyor. ‘Neden korkuyoruz, pankartları neden saklıyoruz? Neden bu yanıt veremiyoruz?’ diyen birçok AKP’liyle konuştum ben. Dolayısıyla bu panik havası AKP’lileri de kızdırıyor.” diye konuştu.

“128 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

Deniz Zeyrek’e göre, soruşturmalar AKP’ye siyaseten zarar verdiği için savcılar bir talimat doğrultusunda değil, durumdan vazife çıkararak soruşturma başlattı. Zeyrek konuşmasına şöyle devam etti: “Bir sorunun cumhurbaşkanına hakaret olarak görülmesini sağlayan şey nedir? Savcılar neden durumdan vazife çıkarıyor? Politik olarak, siyaseten bu işlemler iktidar partisine zarar verir. Neyi saklıyorsunuz, bu sorudan neden korkuyorsunuz diye vatandaşlar sorar. Şeffaf bir yönetim anlayışınız varsa sorulardan kaçınmazsınız. CHP bunu planlasaydı bunu bu kadar etkili bir propagandaya çeviremezdi. Normalde pankartlar binalarda asılı olarak kalacaktı. Şimdi savcılar sayesinde bütün Türkiye’de ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunun duyulduğuna eminim.”