Zeynel Lüle’den Hürriyet’e 8 Mart tepkisi: Utanmıyor musunuz?

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 2:18 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 2:18 pm

Dünya 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar eşit haklar ve özgürlükleri için alandaydı. Türkiye’nin birçok yerinde eylem yapan kadınlar polis şiddetine maruz kaldı. TELE1 programcısı Zeynel Lüle, şiddet gören kadınları haberleştirmeyen Hürriyet’e tepki gösterdi.

TELE1’de “Gerçeğin İzinde” programını sunan Zeynel Lüle, 30 yıl boyunca emek verdiği Hürriyet gazetesinin 8 Mart’ta şiddet gören kadınları haberleştirmemesine tepki gösterdi. Lüle, Hürriyet’in yazı işleri müdürlüğüne seslenerek, “Arif ne yapıyorsun sen? Ateş kendine gel. Rıza dursun zaten garibin tekiydi, yazı işleri müdürü olarak adını yazsınlar diye çalışmıştır ama siz kendinize gelen” dedi.

Zeynel Lüle, 8 Mart‘ta hakları için eylem yapan ve polis şiddetine maruz kalan kadınlar için tüm Türkiye’nin ayağa kalktığını fakat Hürriyet’in bir tek haber yapmamasına ilişkin şunu söyledi:

“Bir tek haberiniz yok 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili. Pardon var ama ‘kadına şiddete sıfır tolerans’ diyen Emine Erdoğan’ın cümlesinden görmüşsünüz. Utanmıyor musunuz? Sedat Ergin sen hala orada köşe yazıyorsun biliyorsun değil mi? Utanmıyor musun? Arkadaşlarını uyarsana; in yazı işlerine ‘arkadaşlar ne yapıyoruz biz?’ deyin. Hala mı cebindeki parayı düşünüyorsun? Sedat kendine gel. Dostumsun arkadaşımsın ama aramızda senden bahsederken utanarak bahsediyoruz. Haberin olsun.”

Erdoğan kadına şiddetle övündü! Şiddet merkezlerinden 1 milyon vatandaş yararlandı