Zeydan Karalar Saimbeyli’nin yanında

Yayın tarihi: 28 Mart 2021 Pazar 3:27 pm - Güncelleme: 28 Mart 2021 Pazar 3:27 pm

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Saimbeyli’de muhtarlarla görüştü, ilçenin sorunlarını dinledi. Başkan Zeydan Karalar ayrıca kiraz üreticileri ile de bir araya gelip, üretimin artması için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz yıl soğuk hava deposu hizmetiyle destek verilen Saimbeyli’deki kiraz üreticilerine, zararlılara karşı biyolojik mücadelede destek olmak için sirke dağıttı. Saimbeyli’de köy ve mahalle muhtarlarıyla buluşan Başkan Karalar, “Sorunların bize gelmesini beklemiyor, çözümü için biz size geliyoruz” dedi.

ÜRETİCİLERİMİZE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Sık sık ilçelerde incelemelerini sürdüren ve belediye çalışmalarını yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan’ın kırsal köyleri, Feke ve Saimbeyli’de muhtarlar ve halka buluştu, sorunları dinledi, çözüm odaklı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KİRAZ ÜRETİCİSİNE DESTEK

Kirazıyla ünlü Saimbeyli İlçesi’nde Kiraz Üreticileri Kooperatifi ve yöre halkıyla buluşan Başkan Karalar, geçtiğimiz yıl bölgede devreye sokulan soğuk hava deposundan memnuniyetini dile getiren Saimbeylili üreticilere desteğin süreceğini belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, “Geçtiğimiz yıl burada üretecinin yaşadığı zorlukların aşılması için elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Biyolojik mücadele kapsamında sirke dağıtıyoruz. Hiç ilaç serpmeden kiraz sineğini yok eden sirkeyi dağıtıyoruz. Geçen sene kirazı destekledik ve çok iyi fiyata sattınız. Bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Pozantılılar da soğuk hava deposu istedi, orada yapılmış bir yeri kışın nar üreticilerine verdik. Soğuk hava deposu yapmak biraz maliyetli. Orada yapılmış kullanılmayan bir depoyu kiralayıp hizmete sunacağız. Sizler üretip kazandıkça Adana’mız hep birlikte kazanacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen soğuk hava deposu nedeniyle ürünlerini çok iyi fiyata sattıklarını belirterek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür eden üreticilere, kiraz sineği ile mücadele için sirke dağıtıldı.

MUHTARLAR SORUNLARINI ANLATTI

Saimbeyli Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yörenin köy ve mahalle muhtarlarıyla da buluşan Başkan Zeydan Karalar, bölgeye yaptıkları hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Büyükşehir bürokratları da eşlik etti.

Başkan Zeydan Karalar muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; “Bütün dünyanın hastalık geçirdiği bir dönemde işyerleri kapandı, işsizlik arttı. Pandemi nedeniyle çalışamayanların sayısı arttı, bizim gelirimiz azaldı. Biz bu şartlarda en iyi işi nasıl yaparız ona baktık ve hizmetlerimize devam ettik. Daha mart sonu gelmeden 1 milyon ton asfalt döktük. Bizden önce 5 yılda 894 bin ton asalt dökmüşler, biz iki yılda bunu aştık. Önümüzdeki yıl Adana’da büyük oranda yol sorunu kalmayacak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

MEZARLIKLARIN HEPSİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLATIYORUZ

Muhtarların tek tek sorunlarını dinleyen Başkan Zeydan Karalar, “Muhtarlarımızla birlikte koordineli bir şekilde hizmetleri önceliğine göre vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Talep ettiğiniz gibi mezarlıkların çitleri yapılacak, bakıma ihtiyacı olanların hepsi hemen tamamlanacak. Bu konuda gerekli çalışmayı başlattık. Su ve yol sorunlarını da en kısa sürede çözeceğiz” yanıtını verdi.