Zeydan Karalar, “Adana yeniden ülkenin 4. büyük gücü olacak.”

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 9:17 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 9:22 am

Başkan Zeydan Karalar, “Yatırım, üretim, istihdam için, Adana ve Türkiye için sanayicimizin, iş dünyamızın yanındayız.”

Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği’nce (ADSİAD) düzenlenen Yatırımda Devlet Desteği ve Yatırım Teşvik Belgesi Uygulamaları konulu seminer Adana Sanayi Odası (ADASO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ADSİAD Başkanı Vedat Gizer ile sanayici ve iş insanlarının katıldığı toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanayicilerin ve iş dünyasının çağrılarına, toplantı davetlerine destek taleplerine hep olumlu yanıt verdiklerini söyledi.

SORUNLARINIZI BİLİYORUZ, GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Başkan Zeydan Karalar, “Bunun nedeni yatırımın, üretimin, istihdamın ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her koşulda yanınızda olduğumu söylemek için buradayım. Bunu sadece sözde değil, eylemleriyle, yaptıklarıyla kanıtlayan bir arkadaşınızım. İşletmecilikten, yöneticilikten geldiğimiz için de sizin sorunlarınızı, dertlerinizi biliyoruz ve bunun gereklerini yerine getiriyoruz” dedi.

ADANA’MIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN YATIRIMIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Yatırımcıların Adana’dan kaçtığı dönemlere vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “Şimdi tam tersine, ülke için, Adana’mız için yatırımın ne kadar değerli olduğunu bildiğimiz için, yatırımcıyı kaçıran değil, teşvik eden, önderlik eden, sanayicinin ve yatırımcının önünü açan bir yönetim tarzımız var. Bunu zaten Adana’daki arkadaşlarımız biliyor ama dışarıdan gelenler de bilsin istiyorum” diye konuştu.

YENİDEN ATILIM YAPMANIN YOLU BİRLİKTEN BERABERLİKTEN GEÇİYOR

Yeni dönemde “Söz konusu Adana’ysa gerisi teferruattır” mantalitesiyle hareket edildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Tabii ki bunda bizim de payımız var ve Sanayi Odası Başkanımız ile diğer oda, kurum ve kuruluşlarla birlikte tek vücut olmak için çalışıyoruz. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç’ın da bu anlayışın yerleşmesinde payı önemli. Bu anlayış durağan seyreden, hak ettiği yerde bulunmayan Adana’nın yeniden atılım yapmasının da yolu, yöntemi oldu. Adana sanayide bilgi birikimi olan, deneyimi ve sanayi kültürü bulunan bir kent olarak Türkiye’nin sanayide 3’üncü, 4’üncü büyük kenti olmayı hak ediyor. Son dönemde yine vitese takıp giden bir Adana var. Çok kısa sürede ihracatta, istihdamda, yatırımda ve gelirde ülkenin 4. büyüğü olacak. Buna inancım tam ve biz de bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız.”

DOĞRU TEŞVİK POLİTİKASIYLA KAYNAKLARIN HEBA EDİLMESİ ÖNLENİR

“Adana’nın parası var” mantığıyla kentin uzun yıllar ihtiyacı olan teşviki alamadığını belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Çok sayıda yatırım durdu, başka yerlerde başlaması içi yeniden para harcandı. Adana’da sermaye birikimi olduğu doğru ama bu az sayda insana yaradı. Adana’ya, Adanalıya pek yararı olmadı. Adana’da yatırım durunca ülkeye de istenilen oranda katkı sağlanamadı. Şimdi bunun değiştiğini görmek beni mutlu ediyor. Ayrıca ilçelere teşvikin tatmin edici olması gerekir. Köyden kente göç eden her insan için para harcamak zorundasınız. Göçle birlikte altyapı ve üstyapı hizmetini artırmak zorunda kalıyorsunuz. Gecekondu yapıldığında da yerine yeni yatırımlar yapılması gereği ortayı çıkıyor. Üstelik doğup büyüdüğü yerlerden kente gelen insanların çoğu mutlu da olmuyor. Doğru teşvik politikalarıyla ülkemizin kaynaklarının gereksiz harcanmaması sağlanmış olacaktır.”