Zenginin parası-züğürtün çenesi vesaire

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 1:20 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı 1:20 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Manen solcu, maddeten maddeci, vicdanen Siyonist mihraklar azıcık parası olana karşı hücuma geçtiler. Yok efendim lüks otomobilleri varmış, havuz başında viski içip, sözüm meclisten dışarı kokain çekiyorlarmış. Bu iddia ile ortalığı tozu dumana katanlar hayatlarında kokain görmüşler midir acaba?

Acizane kanaatimizi secd edecek olursak bunlar bir işe sahip olamayan ipsiz-sapsız aydın takımıdır. Ha keza komünizm ideolojinin sahibidir. Anti parantez ifade edelim ki bunlar Kemal Tahir’i hiç sevmezler. Bunlar ayrıca bittabi sol Kemalizm’in aşırı ucunu teşkil ederler.

Bu makule varsın sevmesin Kemal Tahir’i. Ne var ki Orhan Pamuk ile Oğuz Atay bilmukabele Kemal Tahir’i çok severler.
Ve Orhan Pamuk’un yeni romanı hasbelkader bir roman. Ve bendeniz, fakirhane gazetede gördüm. Orhan Pamuk Cihangir’de gezinirken fotoğrafını çekmişler.

Ben acizane yorgun gördüm zatı şahaneyi… Ama kolay değil 500 sayfalık bir roman yazmak. Antiparantez geçen gün bizim patronla Roma’ya gittik spagetti yemek için. Öğlen Roma’da spagetti yedikten sonra akşam İstanbul’da Çin lokantasına gittik. Çiy balık ve sümüklü böcek yiyip, tahtakurusu çorbası içtik.

Komünizmin fikir sahipleri yemeye içmeye de düşman. Onlara kalırsa sabah akşam yarım ekmekle işkembe çorbası yeter.
Acılı çorba son derece mühimdir. Acılı-sıcak işkembe çorbası içilince işkembeden “Özgürlük, eşitlik” diye çağırmak bizzat mevcuttur. “Çorba içtin mi bir defa/Mideye gelir sefa” demişler.