Zeliha’nın çığlığı: Benim affetmediğim kişiyi devlet nasıl affedebilir? Ölmek istemiyorum

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 11:23 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 11:23 am

Eski eş Murat Cem Kara’nın yeni infaz yasasıyla yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalması gerekirken 2 Mayıs’ta tahliye olduğunu öğrenen Zeliha Erdemir, “Benim affetmediğim kişiyi devlet nasıl affedebilir? ‘Öldüreceğim’ diyor. Bunun neyini affedeceksiniz? Ölmek istemiyorum” dedi. Kara, Facebook hesabında Erdemir’e “Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürüceğim, kanun ondan sonra işlem yapacak” tehdidinde bulunmuştu.

Aydın Didim’de yaşayan 33 yaşındaki Zeliha Erdemir, 2011 yılında 37 yaşındaki Murat Cem Kara ile evlendi. Evliliğinin başından beri şiddet gören Erdemir 2014’te boşanıp oğluyla birlikte ailesinin yanına gitti.

İnfaz Yasası ile cezaevinden çıktı, emekli polisi döverek gasp etti

Kara boşandıktan bir süre sonra oğlunu teslim ederken Erdemir’e sokak ortasında şiddet uyguladı. Erdemir hastaneye kaldırılırken, Kara oğlunu alıp kayıplara karıştı. Kara, 2 ay sonra 22 Şubat 2016’da oğlunu karakola götürünce gözaltına alınıp tutuklandı.

Yaklaşık 2 ay hapis yatan Kara, serbest kaldıktan sonra eşini tehdit etmeye başladı. Tehditler nedeniyle ocak ayında 3 ay elektronik kelepçe cezası verilen Kara, birinci ayın sonunda kelepçeyi kırınca cezaevine girdi. Bu sırada karara bağlanan üç tehdit davasından 17 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Erdemir, yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalması gereken Kara’nın yeni infaz yasasıyla 2 Mayıs’ta tahliye olduğunu öğrendi.

İnfaz yasasısıyla cezaevinden çıktı, arkadaşını öldürdü!

“ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Zeliha Erdemir, “Benim affetmediğim kişiyi devlet nasıl affedebilir? ‘Öldüreceğim’ diyor. Bunun neyini affedeceksiniz? Dışarıda her şeyi yapabilir. Ölmek istemiyorum. Benim çocuğum için hayatta kalmam lazım. Ben ne yapacağım?” sözleriyle tahliyeye tepki gösterdi.

“ADALET ONU KORUYACAK SANIYOR”

Murat Cem Kara, Facebook hesabında eşine, eşinin avukatına ve hâkimlere de tehditlerde bulunmuştu. İşte o mesajlar:

“Ülkenin adaletine gel, öldürüceğim diyorum uzaklaştırma veriyor.”

Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürüceğim, kanun ondan sonra işlem yapacak.”

“Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin. Öleceksin…”

“Zeliha Erdemir seni öldürüceğim.”

Küfür ettim diye T tipinde yatırdınız, Zeliha Erdemir’i öldürünce ne yapacağıma alıştım.”