Zelenskiy Avrupa Parlamentosu’nda konuştu, ayakta alkışlandı

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 4:19 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 4:25 pm

Avrupa Parlamentosu’na (AP) seslenen Ukrayna lideri Zelenskiy, “Avrupa Birliği yanımızda olduğunu kanıtlamalı” ifadelerinde bulunurken, Rusya’yı çocukları hedef almakla suçladı. Zelenskiy’in konuşması uzun süre alkışlandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri operasyonun altınca gününde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’na seslendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ordusunu, çocukları hedef alarak ‘savaş suçu işlemekle’ suçladı. Zelenskiy, “Dün 16 çocuk yaşamını yitirdi. Putin yine askeri harekat yapmadıklarını söyleyecek ama hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Bu füzeler sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti” dedi.

Rusya’nın kuşatması büyüyor! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

Ukrayna lideri, ‘Biz bir darbe yaşıyoruz, bir savaş yaşıyoruz. Rusya’nın saldırısı altında kalıyoruz’ ifadelerinde bulunurken, “Bu mücadele sonunda, ışık, karanlığa üstün gelecek” dedi.

“20’DEN FAZLA ÜNİVERSİTE VAR’

Yayın sırasında bombalama sesleri duyulurken Zelenskiy de, “Konuşmamı yaparken bombalar düştüğü için yayın arada duraksıyor” dedi. Sınır bölgesinde ciddi bir trajedi yaşandığını söyleyen Zelenskiy bu bölgede 20’den fazla üniversite bulunduğunu hatırlattı. Zelenskiy, Avrupa’nın yanımızda olması için çabalıyoruz derken, “Avrupa Birliği yanımızda olduğunu kanıtlamalı” ifadelerinde bulundu.

AB kısıtlama kararı verdi, gazetecilerin hesapları fişlendi