Zelenski’nin Fransa Parlamentosu’nda eleştirdiği Renault Rusya’dan çekiliyor

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 9:09 am - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 9:11 am

Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu sonrası Moskova’da faaliyetlerine devam eden Fransız otomobil üreticisi Renault, Rusya’daki tüm üretim faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı operasyonun ardından Moskova’da faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle sert eleştirilerin hedefi olan Fransız otomobil üreticisi Renault, Rusya’daki üretim faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Renault Grubu’nun Moskova’daki üretim tesisindeki faaliyetleri bugün itibarıyla askıya alındı” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Renault’un Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi olan AvtoVAZ’daki yüzde 69’luk hissesiyle ilgili tüm muhtemel seçenekleri de değerlendirdiği belirtildi. AvtoVAZ, Lada marka otomobilleri üretiyor.

Otomobil üretiminden kazandığı gelirin yüzde 8’ini Rusya’dan elde eden Renault, bu ülkede faaliyetlerinin durdurulması sonucunda faaliyet kâr marjını da yüzde 4’ten yüzde 3’e revize etti.

Ukrayna’da son durum… Yıkım giderek artıyor, Zelenski’den yeni çağrı geldi

ZELENSKİ: RUSYA’NIN SAVAŞ SPONSORU OLMAYI BIRAKMALILAR

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, bugün video konferans yoluyla Fransa Parlamentosu’na hitabında, Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin’in “Rusya’nın savaşının sponsoru” olmayı, kadın ve çocukların “öldürülmesi” için Rusya’yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini belirtmişti.

Renault Rusya’da üretime yeniden başladı