Zelenski’den kritik çıkış: “NATO’dan vazgeçmeye hazırız”

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:36 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 1:36 pm

Ukrayna lideri Vladimir Zelenski, ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde, NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı. Zelenski, önceki gün de Kırım’ı ve Donbass Cumhuriyetlerini Moskova ile konuşmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Rusya- Ukrayna savaşının 28. gününde NATO tarafından yalnız bırakılan Ukrayna lideri Zelenski’den bir geri adım daha geldi. Rus saldırıları altındaki Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, NATO’dan vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı.

Rus ordusunun geri çekilmesi gerektiğini belirten Zelenski, ateşkes sağlanıp ülkesinin güvenliğinin garanti edilmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna televizyona konuşan Zelenski, NATO’dan vazgeçme kararının hem ülkesi, hem Batı, hem de Rusya için bir uzlaşma olacağını belirtti.

PUTİN’LE GÖRÜŞME ÇAĞRISINI YENİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenski, Putin ile görüşmedikçe Rusya’nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

Zelenski, önceki gün de Kırım’ı ve Donbass Cumhuriyetlerini Moskova ile konuşmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO’dan, Kiev’in ittifaka üye olmayacağına dair güvence alamadığı için 24 Şubat’ta saldırı emri vermişti.

Yarın Brüksel’de yapılacak güvenlik zirvesinde, Rusya’nın güvenlik garantilerine cevap verilmesi bekleniyor.