Zelenski’den İsviçre’ye çağrı: Hesapları dondurun

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 9:55 am - Güncelleme: 20 Mart 2022 Pazar 10:03 am

Ukrayna Lideri Vladimir Zelenski, ülkesindeki savaşın sorumlu Rusların İsviçre’deki banka hesaplarının dondurulmasını istedi. Zelenski,”Bu, büyük bir mücadele ve bunu yapabilirsiniz” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, video konferans ile İsviçre Parlamentosu’na hitap etti. Vladimir Zelenski, Ukrayna’daki savaşı başlatmaktan sorumlu Rusların İsviçre’deki bankası hesaplarının dondurulmasını talep etti.

“Bankalarınız bu savaşı başlatanların parasını tutuyor” diyen Zelenski, Ukrayna’daki savaşın sorumlularının, İsviçre’deki banka hesaplarının dondurulmasının önemini vurguladı.

Vladimir Zelenski, “Bu aynı zamanda kötülüğe karşı bir mücadeledir, böylece bu insanların mal varlıklarının, hesaplarının tamamen dondurulması söz konusu. Bu, büyük bir mücadele ve bunu yapabilirsiniz.” diye konuştu.

İsviçre’de yaşamaktan zevk alanları bu ayrıcalıklardan mahrum etmenin adil olacağını dile getiren Zelenskiy, “İsviçre bizimle olduğunda kesinlikle daha başarılıyız, Ukrayna sizinle olduğunda kesinlikle daha güçlüsünüz.” ifadesini kullandı.

TARAFSIZLIĞINI BOZMUŞTU

Tarafsızlık statüsü ile bilinen İsviçre, Rusya’ya yaptırım karar almıştı. Ülke, 197 Rus vatandaşına mali yaptırım ve seyahat kısıtlaması getirmişti. Ayrıca 9 Rus kuruluşuna da mali yaptırım uygulayan İsviçre, Rusya’yı ‘en güçlü şekilde’ kınadığını belirtmişti.