Zelenski, savaşı bitirmek için Putin’le görüşmek istediğini söyledi

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 11:10 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 11:11 pm

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, savaşı bitirmek için Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kiev’deki bir metro istasyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, savaşı sona erdirmek için Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmek istediğini söyledi. Zelenski bununla birlikte, “Eğer Mariupol’da insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa, Ukrayna (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek” ifadelerini kullandı.

Zelenski, “Rusya’nın Ukrayna işgali ile kalacağını düşünmüyorum. Moldova’ya kadar koridor açmak istiyorlar” iddiasında bulundu.

“Savaşı kazandığımızda Avrupa’daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacağız” diyen Ukrayna lideri, “Putin’in yargılanmasını istiyor muyum konusuna gelince, eminim ki yargılanacaktır” şeklinde konuştu.

Zelensky’nin Gangnam Style yaptığı videosu gündem oldu

“TÜRKİYE’DEN SONRA RUSYA POZİTİF ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI”

Zelenski, Türkiye’deki görüşmelerin bir nebze olumlu karşılık bulduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki görüşmelerden sonra Rusya pozitif adımlar atmaya başladı. Daha sonra halk eleştirisine maruz kaldılar. En güncel konular arasında Ukrayna’nın güvenliği, Donbas ve Kırım’ın kaderi var. Rusya Devlet Başkanıyla görüşmek istemiyorum ama bu problemi diplomatik yolla çözeceksek mecburum. Putin’in yargılanmasını istiyor muyum konusuna gelince eminim ki yargılanacaklar. Biz uluslararası yargılanmaların sürecini biliyoruz. Yıllarca sürecek ama biz bekleyeceğiz ve çocuklarımız da bekleyecek” şeklinde konuştu.

Zelensk, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in yarın Kiev’i ziyaret edeceğini belirtti.