“Zelenskiy öldürülse karşılığı ne olacak?” sorusuna ABD’den cevap

Yayın tarihi: 6 Mart 2022 Pazar 11:41 pm - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 11:44 pm

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Rusya savaşı sırasında öldürülmesi durumunda Ukrayna’nın yönetimin devamı konusunda planı olduğunu söyledi.

Amerikan CBS kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Zelenskiy’nin geleceğini ve Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

“ZELENSKİ ÖLDÜRÜLSE PLANLAR HAZIR”

Blinken, Zelenski’nin görüştüğü liderlere birkaç kez “bu son görüşmemiz olabilir” dediğini hatırlatan sunucunun, “Eğer Rusya Zelenski’i öldürürse bunun karşılığı ne olacak? Ukrayna’da onun başında olmadığı bir yönetimi desteklemek için bir acil durum planınız var mı?” şeklindeki sorusuna, “Ukraynalıların bunun için şu anda detayına girmeyeceğim planları mevcut, ancak şunu söyleyebilirim ki biz yönetimin şu ya da bu şekilde devamını isteriz” diye yanıt verdi.

Zelenski, ABD’den savaş uçağı istedi: Üçüncü tur müzakere yarın! İşte dakika dakika gelişmeler…

“POLONYA İLE SAVAŞ UÇAĞI KONUSUNDA AKTİF ÇALIŞIYORUZ”

Öte yandan Blinken, ABD ile Polonya arasında Ukrayna ordusuna savaş uçağı temini noktasında nasıl bir iş birliği olduğuna yönelik soruya cevap verirken, Washington ile Varşova arasında bu konuda çok yakın bir görüşme trafiği olduğunu söyledi.

Blinken, “Şu anda Polonyalı dostlarımızla Ukraynalılara bu savaş uçaklarını temin etmeleri durumunda nasıl envanterlerini yeniden doldurabileceğimiz konusunda konuşuyoruz. Bu konuda aktif bir görüşme trafiğindeyiz.” diyerek sürecin hızlı ilerlediğine işaret etti.

Uçuşa yasak bölge oluşturulması gibi bir planın sahada mümkün olmadığını hatırlatan Blinken, Ukrayna’nın kendisini Rusya’ya karşı savunabilmesi içinse ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini dile getirdi.

Öte yandan NBC kanalında aynı konuyla ilgili soruları yanıtlayan Blinken, Polonya’nın Ukrayna’ya Mig-22 ve Su-25 gibi Sovyet dönemi savaş uçakları vermesinin Polonya’nın kendi kararı olacağını ve bunun bir NATO kararı olmayacağını vurguladı.

F-16 İDDİASI

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, dünkü haberinde, ABD yönetiminin Polonya ile “Ukrayna’ya savaş uçağı vermesi” karşılığında bu ülkeye Amerikan F-16’larının verilmesi konusunda görüştüğünü yazmıştı.

Küçük çocuk elinde silahla Ukrayna için yardım istedi