Zeiss ZX-1 artık satışta!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 4:14 pm

Dünyaca ünlü kamera markası Zeiss’in yeni modeli ZX-1 nihayet ön siparişe sunuldu. İşte Zeiss ZX-1 ile ilgili tüm detaylar.

Son dönemde satışa çıkan üst seviye akıllı telefonların ciddi anlamda profesyonel kameralarla yarışacak seviyeye geldiğini düşünebilirsiniz. Bu tez kısmen de olsa doğru olabilir. Lakin kamera tarafında da üst seviye işler çıkaran ve hiç bir telefonun asla rakip olamayacağı cihazlar bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Nitekim Zeiss’in yeni modeli ZX-1 de bunlardan biri.

Bilindiği üzere Zeiss hali hazırda pek çok akıllı telefon üreticisi için lens ve kamera kurulumları geliştiriyor. Zeiss’in iş ortakları arasında Nokia ve Sony gibi öne çıkan isimler de mevcut.

Fakat Zeiss’in tek işi üreticiler için çözümler sunmak değil. Zira uzun bir süredir merakla beklenen Zeiss logolu ZX-1 geçtiğimiz günlerde ön siparişe sunuldu.

ZX1’in en önemli özelliği Android tabanlı bir cihaz olması. Bu durum pek çok avantajı da beraberinde getiriyor.

zeiss zx-1

İşletim sistemi sayesinde çektiğini fotoğrafı anlık olarak düzenleme ve sosyal medyada paylaşma seçeneği sunan ZX1 teknik özellikleriyle de dikkat çeken bir makine.

ZX1’in şüphesiz en çok dikkat çeken yönü ise fiyatı. Zeiss yeni makinası için 6000 dolarlık bir etiket belirlemiş durumda. Bu da yaklaşık olarak 50.000 TL yapıyor. Bir makina için bu kadar parayı kim verir diye düşünebilirsiniz. Lakin ön siparişe çıkan cihazın ilk parti stokları çoktan tükenmiş durumda.

Spotify şarkı sözü araması yapacak