Zehirlendiği iddia edilen Rus muhalif siyasetçi Navalni ile ilgili flaş gelişme

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 10:44 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 10:45 am

Zehirlenme şüphesiyle Almanya’da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni taburcu edildi. Navalni’nin sağlığının akut tedavi gerektirmeyecek seviyede düzeldiği belirtildi.

Zehirlenme şüphesiyle Almanya’da tedavi edilen Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni hastaneden çıktı. Berlin’deki Charite hastanesinden yapılan açıklamada, Navalni’nin sağlığının akut tedavi gerektirmeyecek seviyede düzeldiği, tam iyileşmenin mümkün göründüğü belirtildi.

Hastane, “Zehirlenmenin uzun vadeli etkilerinin ancak gelecekte değerlendirilebilecek” yorumu yaptı.

Rusya’da muhalif lider hastaneye kaldırıldı! Suikast iddiası

NE OLMUŞTU?

Navalni geçtiğimiz ay bir uçak yolculuğu sırasında bilincini kaybetmiş, kısa bir süre Rusya’da tedavi gördükten sonra da hava yoluyla Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charite hastanesine götürülmüştü. Navalni geçtiğimiz hafta yapay komadan uyandırılırken, bugüne dek Rus muhalif siyasetçinin havalimanında zehirlendiği iddia ediliyordu.

Moskova ise Navalni konusunda kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor. Rusya, Navalni’nin Rus istihbaratı tarafından zehirlendiği iddiası hakkında yeterli kanıt bulunmadığını ve suçlamaların siyasi olduğunu söylüyor.